Lentenummer EVA Magazine
Het nieuwe EVA Magazine is er en het staat boordevol frisse lente-ideetjes!
Veggiekok en trendwatcher Lisette Kreischer schreef met NON*FISH*A*LI*CIOUS een kookboek met 50 heerlijke, visvervangende gerechten op plantaardige basis. Onder het motto 'De smaak van de zee, maar dan zonder vis' ontwikkelde ze onder andere recepten voor vegetarische sushi, krabkoekjes en vissticks. Daarbij zorgt zeewier vaak voor de zilte smaak. Je kan het kookboek kopen bij Sea First, een organisatie die opkomt voor het belang en de bescherming van de oceanen.
Print bovenstaande vis uit, schrijf er nog een persoonlijke boodschap op en hang hem stiekem op de rug van je collega's, geliefden, vrienden, of toevallige voorbijgangers.
Meer dan 75% van de vispopulaties wordt overbevist. Sommige vistechnieken beschadigen bovendien de zeebodem. Wil je in de toekomst toch nog eens vis eten, koop dan een onbedreigde en duurzaam gevangen soort. De Visijzer van WWF en Stichting De Noordzee toont de meeste vissoorten die op de Belgische markt beschikbaar zijn en duidt aan welke soorten op een duurzame manier gevangen worden.