Aprilvis slaat de pan een jaartje over

Aprilvis slaat de pan een jaartje over

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 01/04/2014
Bak dit jaar geen vis voor 1 april, maar stoof je collega's of familieleden een peer. Knip deze vis uit en hang hem op hun rug. Ontdek ook hoe je vegetarische sushi, krabkoekjes en vissticks maakt.
Aprilvis 1 april

Receptenboek Non*Fish*A*Licious

Veggiekok en trendwatcher Lisette Kreischer schreef met NON*FISH*A*LI*CIOUS een kookboek met 50 heerlijke, visvervangende gerechten op plantaardige basis. Onder het motto 'De smaak van de zee, maar dan zonder vis' ontwikkelde ze onder andere recepten voor vegetarische sushi, krabkoekjes en vissticks. Daarbij zorgt zeewier vaak voor de zilte smaak. Je kan het kookboek kopen bij Sea First, een organisatie die opkomt voor het belang en de bescherming van de oceanen.

Je collega's foppen

Print bovenstaande vis uit, schrijf er nog een persoonlijke boodschap op en hang hem stiekem op de rug van je collega's, geliefden, vrienden, of toevallige voorbijgangers.

Viswijzer toont duurzame vis

Meer dan 75% van de vispopulaties wordt overbevist. Sommige vistechnieken beschadigen bovendien de zeebodem. Wil je in de toekomst toch nog eens vis eten, koop dan een onbedreigde en duurzaam gevangen soort. De Visijzer van WWF en Stichting De Noordzee toont de meeste vissoorten die op de Belgische markt beschikbaar zijn en duidt aan welke soorten op een duurzame manier gevangen worden.