Bespaar energie met verf van de Spaceshuttle

Bespaar energie met verf van de Spaceshuttle

Fabian Wouters
geschreven door Fabian Wouterslaatst aangepast op 13/08/2015
ThermoShield is de naam van een nieuw ontwikkelde soort muurverf op basis van technologie van de ruimtevaartorganisatie NASA. Coateq Coating ontwikkelde de verf waarmee woningeigenaren twintig tot veertig procent op energiekosten kunnen besparen.
Energiebesparende verf
Energiebesparende verf

Diverse varianten ThermoShield verf

De ThermoShield verf is op waterbasis en bevat minuscule keramische bolletjes. Er zijn drie varianten beschikbaar. De buitenverfvariant maakt gevels en buitenmuren waterdicht, isoleert en werkt vochtafdrijvend. De variant voor binnen in huis zorgt ervoor dat ruimtes gelijkmatiger opwarmen en minder snel afkoelen. De derde variant is voor het dak en werkt als hitteschild, hierdoor blijven de ruimtes in huis in de zomer koel. De techniek achter de ThermoShield verf is gebaseerd  op het hitteschild van de Amerikaanse spaceshuttle.

Energiebesparend

Volgens de producenten van de verf bespaar je gemiddeld zo'n twintig procent op energiekosten. Bij woningen die slecht geïsoleerd zijn kan het zelfs oplopen tot veertigprocent. Wanneer bewoners gebruik maken van de verf, zal volgens de fabrikant het energielabel direct omhoog gaan. De verfproducten zijn echter nog niet officieel in de databank van erkende energiesparende maatregelen opgenomen, dit komt volgens de fabrikant doordat de verwerking van de aanvraag langer dan verwacht duurt.

Erkend met een GreenGuard Gold certificaat

De ThermoShield verf heeft recentelijk het certificaat GreenGuard Gold gekregen dat wereldwijd erkend wordt en aangeeft dat een product aan duurzaamheids- en milieu-eisen voldoet.