De weggeefkast van Kortenaken

De weggeefkast van Kortenaken

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 10/10/2016
KVLV in Kortenaken installeerde vorig jaar een weggeefkast in de lokale supermarkt. Iedereen kan er kleding, spelletjes, boeken, servies of andere spulletjes in zetten of uit halen. Allemaal gratis.
simplify life weggeefkast kortenaken

Anne Van Schoor is een van de drijvende krachten, én enthousiast. " De inwoners van Kortenaken steken vaak dingen in de kast ze niet meer gebruiken, maar waar vaak iemand anders wél iets kan doen. Iedereen kan er dingen uitzoeken en meenemen. Je mag iets in de plaats leggen wanneer je er iets uit haalt, maar dat moet niet."

De GB, een succesvolle locatie

"Toen we met de weggeefkast gestart zijn, hebben we die bekend gemaakt via de dorpsfeesten, het Repair Café, de bibliotheek. Nu staat de kast in de GB van het dorp. Hier heeft ze het meeste succes. Inwoners komen hier dagelijks spullen in de kast zetten of nemen iets mee. Wij doen regelmatig een nieuwe oproep via onze nieuwsbrief of website. We zijn ervan overtuigd dat weggeven en ruilen past in een nieuwe, duurzame wereld. Daarom organiseren we nog andere gelijkaardige activiteiten. Zoals potlucks, waarbiij iedereen zelfgemaakte gerechten meebrengt die samen gezet worden op één grote tafel. Of we zamelen kerstcadeau’s in voor minderbedeelde vrouwen.

www.kvlv-kortenaken.be
 

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen en geneugten van een eenvoudiger leven in kijker. Laat je inspireren door de getuigenissen op www.simplifylife.be en ontdek alles over delen, ruilen, repareren en upcycling. Een project in samenwerking met Vlaams-Brabant klimaatneutraal.

Ook gepost in: Genoeg