Welkom aan onze nieuwe leden KVLV en WijDelen

Welkom aan onze nieuwe leden KVLV en WijDelen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 05/03/2015
Onlangs mocht Netwerk Bewust Verbruiken twee nieuwe lidorganisaties verwelkomen: KVLV - Vrouwen met vaart en Wijdelen vzw. Beide organisaties lichten graag toe waaruit hun werking bestaat en waarom ze lid wilden worden van het netwerk.
KVLV vrouwen met vaart

KVLV wil meer dan ooit vaart zetten achter een duurzame samenleving. We werden lid om andere organisaties te leren kennen.

KVLV - Vrouwen met vaart

Lotte Van Boxem: "KVLV, Vrouwen met vaart is de grootste vrouwenbeweging in Vlaanderen. Met bijna 100.000 vrouwen in 950 groepen organiseren we jaarlijks meer dan 55.000 activiteiten rond zeer diverse thema’s: van een bezoek aan een zelfoogsttuin en in groep meedoen aan een loopwedstrijd tot een workshop etagères maken met kringwinkelmateriaal. We willen - meer dan ooit - onze verantwoordelijkheid opnemen door ‘vaart te zetten’ achter een duurzame(re) samenleving. Daarom trekken we ook resoluut de kaart van de transitie. Sinds 2014 organiseren we onze jaarlijkse campagne ShareFair, waarbij overal in Vlaanderen lokale groepen geefpleinen, ruilbeurzen, repaircafé’s, potlucks en andere activiteiten in de ‘sharing economy’ organiseren. We werden lid van het Netwerk Bewust Verbruiken omdat we op die manier andere organisaties leren kennen, waarmee samenwerkingen mogelijk zijn. Daarnaast kunnen we ook de vormingen van Netwerk Bewust Verbruiken helpen verspreiden naar het brede publiek. Zo bieden we bijvoorbeeld de vorming My Fair Baby aan als activiteit voor lokale KVLV-groepen." Meer info op www.kvlv.be

Om echte gedragsverandering teweeg te brengen is het belangrijk ons te verbinden met een brede groep van organisaties uit het middenveld.

Wijdelen vzw

Lieven D'Hont: "Wijdelen vzw wil mensen inspireren om spullen die ze in huis hebben te delen met hun buren, collega’s, vrienden en naasten. Dit doen we onder andere met de website en applicatie van Peerby. Door je aan te melden op de website ontvang je af en toe oproepen van je buren en kun je ook een oproep plaatsen als je zelf iets nodig hebt. Daarop kunnen de buren reageren of ze je dat product al dan niet kunnen ontlenen. Probeer het, het is volledig gratis en geheel vrijblijvend. Door spullen gedeeld te gebruiken, verminderen we de druk op onze wereld en produceren we op termijn minder afval. Wijdelen wil een echte gedragsverandering bij een groot deel van de bevolking teweegbrengen. Daarvoor is het belangrijk ons te verbinden met een brede groep van organisaties uit het middenveld. We werden lid van Netwerk Bewust Verbruiken omdat we willen bijdragen aan hun duurzaam netwerk en genieten van de voordelen ervan. Het aanzetten van de burgers tot het duurzaam omgaan met hun verbruik ligt ook volledig in lijn met onze doelstelling." Meer info op www.peerby.com

Bekijk hier de lijst van alle lidorganisaties van Netwerk Bewust Verbruiken

De oprichters van Wijdelen vzw