5 tips tegen tocht in huis

5 tips tegen tocht in huis

placeholder
geschreven door Chris van HomeDeallaatst aangepast op 17/12/2015
De koude wintermaanden komen er weer aan, tijd om je huis tochtvrij te maken. Tocht in je huis is niet comfortabel en extra stoken helpt niet, is slecht voor het milieu en je portemonnee. Kom hier te weten hoe je de tocht effectief te lijf gaat.

Tip 1: Plaats anti-tochtborstels
Een eenvoudige en goedkope manier om tocht tegen te gaan is het aanbrengen van anti- tochtborstels. De kieren onder de deur naar de gang of garage laten veel tocht de woonkamer in. Dankzij anti-tochtborstels blijft de koude lucht buiten de deur.

Tip 2: Ga voor nieuwe kozijnen
Verouderde kozijnen bevatten vaak kieren of spleten waardoor tocht vrij spel heeft. Door het vervangen van je kozijnen fris je niet alleen het uiterlijk van je woning op, maar ga je ook aanzienlijk minder betalen voor je energierekening.

Tip 3: Stop tocht via je brievenbus
Veel kou en tocht komt binnen via je brievenbus. Door een tochtwerende borstel aan te brengen achter je brievenbus voorkom je dit. Bijkomend voordeel: bij sterke wind heb je geen last meer van het klepperende geluid.

Tip 4: Sluit je gordijnen
Een goede tip tegen kou en tocht in de winter is het sluiten van je gordijnen als het donker wordt. Dit helpt de koudestraling van het venster en warmteverlies tegen te houden. Let wel op dat de gordijnen niet over je radiatoren heen hangen, want dan blijft alle warmte achter je gordijn hangen.

Tip 5: Kies voor dubbel glas
Wil je het echt goed aanpakken? Dan kies je voor dubbel glas. Met HR++ glas bijvoorbeeld, bespaar je gemiddeld € 260 per jaar. Gemiddeld verdient een investering in dubbelglas zich binnen 10 jaar terug.

Beeld via: https://www.pinterest.com/pin/373306256586971054/