Biologische biertjes die je doen watertanden

Biologische biertjes die je doen watertanden

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 14/11/2016
Print Friendly and PDF
Ook bier kan ecologisch, biologisch én lekker zijn. Ontdek hier biologische biertjes die je doen watertanden:

1. MAYAbier 

Een blond, verrassend feestbier dat volgens de brouwerij ecologischer en lekkerder is, én minder hoofdpijn bezorgt. Het Hasseltse seitanbedrijf Maya en brouwerij Jessenhofke werkten samen aan dit experiment. De gerst werd gedeeltelijk vervangen door het zetmeelhoudende restproduct van de seitanmaker. Het resultaat is een lichtblond sprankelend bier met ondanks zijn hoge bitterheid een zoetzurige ondertoets.
Alcoholpercentage 6%

2. La Trappe PUUR

Bij het brouwen van dit Skal-gecertificeerde bier is uitsluitend gebruikgemaakt van hoogwaardige, biologische ingrediënten. Het resultaat is een fris hoppig, doordrinkbaar trappistenbier met een droge en licht moutige smaak. PUUR van La Trappe wordt gebrouwen met groene energie. Het is een smaakvol alternatief voor traditionele pilseners.
Alcoholpercentage 4,7%

3. Rookop

Rookop van brouwerij De Plukker werd voor de eerste maal gebrouwen op 5 mei 2012 en is een donker roodbruin bier, vrij helder met lichte sluier en fijn lichtbruin schuim. Het heeft fruitige gist- en hoparoma's en proeft verrassend fris & droog, hoppig met toch vrij romig mondgevoel. We gebruiken enkel grondstoffen die afkomstig zijn uit biologische landbouw: deze zijn vol van smaak en worden met respect voor de natuur en de natuurlijke kringlopen geteeld. Deze speciaalbieren worden op de traditionele Belgische wijze gebrouwen, met niets anders dan gerstemout en Belgische hop, gist en water.
Alcoholpercentage 6,5%

4. Ginette Natural Triple Blond

Een bier met een sterk karakter: voldoende hoeveelheid aan bitterheid en een smaaktoets van vlierbloesem. Net zoals alle Ginette biertjes is ook Ginette Natural Triple Blond uitsluitend gebrouwen uit ingrediënten afkomstig van de biologische landbouw (Certisys certificaat).
Alcoholpercentage 9%

5. Silly Pils Bio

Silly Pils Bio is een lagegistingsbier type bio pils. Hierdoor is de smaak wat zachter. Deze dorstlesser heeft de smaak van mout gevolgd door een bittere hoptoets die niet aanhoudt en nooit wrang wordt. Een lichte, heldere pils met een verrassende smaak.
Alcoholpercentage 5%

6. Biere de miel bio

Het Bière de Miel biologique van brouwerij Dupont is een hoge gistingsbier met nagisting in de fles. Amberkleurig en met zeer uitgesproken honingaroma’s is het Bière de Miel biologique een bier dat, zoals men kan verwachten, een dominerende honingsmaak bevat. De honing, volledig hergist , m.a.w. verbruikt  door de gist in de fles, maakt dat het Bière de Miel Biologique geen zoet bier is, maar wel honingaroma’s en dito smaakelementen bevat. De productie van dit bier wordt gecontroleerd door Certisys® en draagt het label Biogarantie®. Bekijk hier de vele andere biobiertjes van Dupont.
Alcoholpercentage 8%

7. Brunehaut Amber 

Brunehaut Amber van brouwerij Brunenhaut is een rood bier met cognac accenten. Het ruikt naar gekarameliseerde pijnboompitten en verse gerst. Dit Belgisch biertje past perfect bij de ‘Belgische’ seizoenen, met gestoofde en gekookte gerechten komt dit bier helemaal tot zijn recht.
Alcoholpercentage 6,5%

8. Gageleer

Gageleer is een Kempens volmoutbier van hoge gisting met het kenmerkende aroma van gagel (Myrica gale). Gagel is een struikje dat groeit op veenachtige gronden zoals in de natuurreservaten in de Kempen. Gagel was de voornaamste smaakmaker in de middeleeuwse gruitbieren (gruit = kruid). Gageleer is het eerste hedendaagse bier waarin gagel opnieuw wordt gebruikt. Gageleer wordt op de markt gebracht door de gelijknamige coöperatieve ten voordele van het behoud van de natuur.
Alcoholpercentage 7,5%

9. Quintine Blanche Bio

Quintine Blanche Bio van brouwerij Ellezelloise is een Belgisch bier met een wazige, geelgoude kleur met witte kop. Het heeft een gistig aroma, maar is een beetje zoet. Het proeft wat naar citrus, weinig kruidig.
Alcoholpercentage 5,90%

10. Lousberg bio bier

Lousberg biobier van het Hinkelspel (coöperatieve kaasmakerij) is een Belgische blonde tripel bier. Het is de ideale begeleider voor de uitgebreide familie kazen van het Hinkelspel. Met zijn milde citrussmaak en floraal aroma zal dit biertje u overtuigen om de kaas-wijn combinatie te ruilen voor een kaas-Lousberg combinatie. Alle ingrediënten van dit bier zijn 100% biologisch. Het bier wordt op de fles hergist.
Alcoholpercentage 8%

11. Mongonzo

Mongonzo is fairtradebier met een exotisch tintje. Mongozo betekent ‘proost' in de taal van het Afrikaanse Chokwe-volk. Mongozo staat voor volop genieten en bovenal verrast worden door de bijzondere smaken. Er zijn vijf sprankelende exotische smaken verkrijgbaar: Mango, Banana, Coconut, Quinua en Palmnut. Naast deze bieren heeft Mongozo ook een uniek fairtrade, biologisch en glutenvrij premium pilsener.

12. Sewer to brewer

Sewer to brewer van de Gentse brouwerij De Wilde Brouwers is gemaakt met grondwater. Het is een amberblond bier van hoge gisting, ongefilterd en ongepasteuriseerd met nagisting en smaakevolutie op de fles. Ze maken gebruik van afvalwater, biologische hop uit Poperinge, Pilsner en Cara mout, geheim kruidenmengsel en gist van De Wilde Brouwers.

 

Print Friendly and PDF