De eerste Babytheek opent 23 mei!

De eerste Babytheek opent 23 mei!

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 15/05/2018
Print Friendly and PDF
Na een geslaagde growfundingactie en heel wat werk achter de schermen is het eindelijk zover: de Babytheek opent de deuren! Op woensdag 23 mei gaat Babytheek Elzenhof open in het Gemeenschapcentrum Elzenhof in Brussel. De Babytheek is een project van Netwerk Bewust Verbruiken en GC Elzenhof.
© Netwerk Bewust Verbruiken

Hoera, er is een kindje in aantocht! Snel de babykamer inrichten! Wat heb je daarvoor nodig? Veel, als je de vele geboortelijsten en adviezen mag geloven. Nochtans worden heel wat spullen slechts kort of nooit gebruikt. Jonge ouders kijken aan tegen forse kosten, terwijl 4 op 10 kinderen in Brussel opgroeien in armoede. Onze uitleendienst voor babyspullen wil duurzaam babymateriaal toegankelijk maken voor iedereen.

Hoera! Op woensdag 23 mei gaat de eerste Babytheek openen in Brussel, de bibliotheek voor babyspullen!

Wat is de Babytheek?

In de Babytheek, de bibliotheek voor babyspullen, kan je babygerief ontlenen. Het is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Of je nu klein woont, een beperkt budget hebt of wil kiezen voor minder spullen… Net zoals je naar de bibliotheek gaat om boeken te ontlenen, kan je naar de Babytheek om spullen voor je kleine spruit te ontlenen. Het project wil zo bijdragen aan de deeleconomie, want waarom een kinderwagen aankopen als je die binnen enkele maanden toch niet meer nodig hebt? Lenen is de ideale oplossing. Dat is voordelig voor het klimaat (want er hoeven minder spullen aangekocht, geproduceerd en vervoerd te worden) en voor je portemonnee. Je kan spullen ontlenen voor lange termijn (max. 6 maanden), korte termijn (max. 3 weken) en testtermijn (max. 2 weken).

Ook mama Maria ziet de voordelen van een Babytheek: “Sommige babyspullen heb je maar enkele weken nodig. Spullen als een babybad, kinderwagen, speeltapijt, verschoonmat,… lenen bij de Babytheek zou de ideale oplossing zijn.”

De voordelen van de Babytheek

  • We verzamelen kwaliteitsvolle en duurzame babyspullen die lang in omloop kunnen blijven (zoals babybadje, verkleinkussen maxicosy, borstvoedingskussen, babybadje, babycook, wippertje, buggy, …)
  • We bieden een mogelijkheid om producten te testen (niet iedere baby vindt een draagzak fijn)
  • We verkleinen de afvalberg
  • We bieden een oplossing voor mensen die klein wonen
  • We brengen jonge ouders in contact met een concreet voorbeeld van gebruik in plaats van bezit
  • We creëren een ontmoetingsplek voor jonge ouders in het hart van Brussel

Hoe word ik lid?

Iedereen kan lid worden van de Babytheek. De Babytheek is er voor ouders en grootouders, arm of rijk, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaanden, ketjes en nieuwkomers, minimalisten en uitprobeerders,…  Als lid heb je toegang tot heel wat kwalitatieve babyspullen! Lees hier hoe je lid kan worden. De Babytheek zal één dag per week open zijn in het GC Elzenhof in Elsene (Brussel). De exacte data worden binnenkort meedegedeeld, maar kom alvast eens een kijkje nemen op de opening 23 mei!

Vier mee met ons de opening

De eerste Babytheek, bibliotheek voor babyspullen, in Brussel opent haar deuren! Kom samen met ons vieren, of ontleen als eerste babyspullen voor jouw kleine spruit. Welkom op woensdag 23 mei van 16u tot 20u in GC Elzenhof (Kroonlaan 12, 1050 Elsene). Meer informatie op www.babytheek.be of het Facebook-event.

 

Lees meer:

 

- De Babytheek is een project van Netwerk Bewust Verbruiken en GC Elzenhof, met steun van gemeente Ixelles/Elsene, de Vlaamse Gemeenschapscommissie BrusselBe Planet en Repair Together -

Print Friendly and PDF