Duurzaam wonen met een HR-ketel

Duurzaam wonen met een HR-ketel

placeholder
geschreven door Suzan Verbruggenlaatst aangepast op 13/01/2017
Wilt u duurzamer gaan wonen maar weet u niet hoe? Kies dan voor het installeren van een nieuwe HR-ketel. Met een HR-ketel kunt u besparen op uw energiekosten en milieuvriendelijker leven.
Loodgieter Brugge
Duurzaam wonen met een HR-ketel

Wanneer u thuis nog een oude CV ketel heeft dan kunt u flink besparen met de installatie van een HR-ketel. Deze ketels hebben een veel hoger rendement en daardoor verbruikt u een stuk minder gas. Minder gas verbruiken bij de verwarming van de woning zorgt voor een besparing op de energiekosten. Daarbij ben je ook verantwoordelijk voor minder uitstoot van CO2 door het lagere energieverbruik. Je bent daardoor in staat om duurzamer te wonen met een HR-ketel. In dit artikel bespreken we samen met de loodgieter Brugge de voordelen van een hoogrendementsketel en waar u rekening mee moet houden bij de installatie.

De voordelen van een HR-ketel

Het grootste voordeel van een HR-ketel is al meteen op te maken uit de naam. HR staat namelijk voor hoog rendement. Dit type ketels halen namelijk een veel hoger rendement dan de ouderwetse CV ketels of VR ketels. Dit verhoogde rendement is te danken aan het slim gebruikmaken van de waterdamp die vrijkomt bij de verbranding van gas. Een HR-ketel vangt deze damp op en hergebruikt de warmte. Het gevolg is dat een rendement van meer dan 100% gehaald kan worden. De meeste HR ketels die in België verkocht worden vallen in de klasse HR 107. Deze behalen een rendement van 107%. Dat is een stuk hoger dan van een oude VR ketel die slechts een rendement van 83% behalen.

De loodgieter meldt dat dit hogere rendement weer verschillende andere voordelen met zich meebrengt. Zo kan je hierdoor bijvoorbeeld geld besparen op de energiekosten. Ook zal minder CO2 uitgestoten worden bij het verwarmen van uw woning. Duurzaam wonen is hiervan het gevolg. Een ander voordeel is dat de comfort waarde van een HR-ketel veel hoger ligt. De ketels hebben door het verbeterde rendement namelijk ook veel meer vermogen.

Hoogrendementsketel installatie door loodgieter

Mensen die overwegen om een hoogrendementsketel te laten installeren door de loodgieter Brugge zijn vooral geïnteresseerd in het geld dat zij hiermee kunnen besparen. De maandelijkse besparing op de energierekening bepaalt namelijk hoelang het duurt voordat de dure investering voor een HR-ketel is terugverdiend. Het bedrag dat u kunt besparen is afhankelijk van een aantal factoren. Dit zijn onder andere de hoeveelheid gas die op dit moment in huis verbruikt wordt en het type ketel dat nu verantwoordelijk is voor het verwarmen van de woning en het water. De loodgieter Brugge kan aan de hand van deze informatie voor u een berekening maken wat een installatie van een HR-ketel jaarlijks kan opleveren.

Bron: www.bruggeloodgieter.be