Fiets mee op Woensdag Fietsdag

Fiets mee op Woensdag Fietsdag

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 03/05/2017
Netwerk Bewust Verbruiken fietst mee met Woensdag Fietsdag! Sneller, handiger, gezonder … doe je voordeel met de fiets. Eén dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. Trap ook mee en word deel van het grootste fietspeloton van Vlaanderen.

Go with the Velo!

Sneller, handiger, gezonder, hipper, goedkoper … fietsen heeft niets dan voordelen.

Dat weten we allemaal. Toch trappen we nog te weinig. Te nat, te onhandig, te zweterig, en ‘Ik heb wel een auto he!’, halen het nog vaak van ons gezond verstand. Menselijk? Oh ja. Wenselijk? Iets minder. Want de files worden er niet kleiner op. En de lucht niet gezonder.

Alle remmen los op woensdag

Woensdagfietsdag.be wil van fietsen een gewoonte maken. Want één dag per week op de trappers, maakt al een groot verschil. Voor de mobiliteit, het milieu, maar in de eerste plaats voor jezelf. Als een gazelle schiet je alle filefans voorbij, veilig in je hippe fietsplunje. Parkeerplaats? Overal. Lage-emissiezones? Laat maar komen. En die coureursbenen en fietstaille krijg je er zomaar bij. De echte VeloVedet? Dat ben jij.

Van auto-matisme naar velo-matisme

Haast elke Vlaming heeft een fiets en bijna iedereen kan moeiteloos een aantal fietsvoordelen aanhalen. Toch fietst meer dan 1 op 3 Vlamingen (bijna) nooit, zo blijkt uit een grootschalig fietsonderzoek uitgevoerd door I-Vox in opdracht van Woensdagfietsdag.be. De belangrijkste bevindingen van dit onderzoek lees je hieronder in de infografiek. De auto blijft het favoriete vervoermiddel, ook voor korte afstanden.

Sneller, handiger, gezonder, hipper, goedkoper … fietsen heeft niets dan voordelen

Trap de prijzen bij elkaar!

Fietsen loont. Naast een gegarandeerd stel prachtige fietskuiten, maak je ook kans op een van onze sportieve prijzen. Hoe harder je trapt, hoe mooier de prijzen. Schrijf je eerst in voor WoensdagFietsdag.be en geef je persoonlijk fietsdoel op. Iedereen die geregistreerd is, maakt kans op leuke prijzen zoals een Brompton plooifiets, fietsbijstand en fietshoezen van VAB, fietslichtjes, een regenponcho, een fietstas van VAUDE en nog vele andere verrassingen van partners.

Vanuit hun engagement voor duurzame mobiliteitsoplossingen lanceren Cera, Mobiel 21 en KBC daarom samen met een groeiend aantal enthousiaste partners Woensdagfietsdag.be. Onder het motto “Go with the velo!” sporen ze elke Vlaming aan om minstens één dag per week te fietsen en zo van fietsen stilaan een gewoonte te maken.

 

- Meer informatie vind je op www.woensdagfietsdag.be -

© Woensdag Fietsdag