(H)eerlijke alternatieven voor doopsuiker

(H)eerlijke alternatieven voor doopsuiker

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 04/10/2016
Print Friendly and PDF
Tijdens de Week van de Fair Trade lanceert My Fair Baby alternatieven voor de traditionele doopsuiker. Schenk voortaan eerlijke en fairtradesnoepjes aan je kraambezoek. Tussen 5 en 15 oktober wordt één van deze alternatieven, de koffiebabbelaars van Oxfam, verspreid in verschillende babyzaken in Vlaanderen.
Netwerk Bewust Verbruiken
My Fair Baby doopsuiker, met koffiebabbelaars van Oxfam

Welk moment leent zich beter voor duurzame keuzes dan de geboorte van een kind? Jouw baby kan al meteen het goede voorbeeld geven. Door het kraambezoek te trakteren op snoepgoed met eerlijke ingrediënten, zorgt je spruit ervoor dat de boer die het produceerde een eerlijk loon krijgt en waardig kan leven en werken.

Alternatieven voor traditionele doopsuiker

Veel ouders staan bij de komst van een (eerste) kind bewuster stil bij de impact van hun consumptiegedrag op de maatschappij en het milieu. Ze willen graag meebouwen aan een duurzame toekomst, maar weten niet altijd even goed waar te beginnen. My Fair Baby helpt jonge ouders de duurzame weg op met deze 8 eerlijke alternatieven voor traditionele doopsuiker. Van gesuikerde amandelen tot biogumetjes en chocoladerepen. Je vindt er ook meer informatie over verpakking, hoeveelheid, houdbaarheid, én bij welke winkels deze snoepjes beschikbaar zijn. Zo beschik je over alle informatie om zelf eenvoudig je eigen eerlijke doopsuiker samen te stellen.

Deelnemende winkels

Tijdens de Week van de Fair Trade, van 5 tot 15 oktober, wordt eerlijke doopsuiker in de kijker gezet. Eén van deze snoepjes, de koffiebabbelaars van Oxfam, werd in een nieuw jasje gestoken (zie foto). In deze winkels kan je tijdens de Week van de Fair Trade een doosje (h)eerlijk doopsnoep halen:

My Fair Baby

My Fair Baby is een campagne van Netwerk Bewust Verbruiken, Vredeseilanden, Gezinsbond en Fairtrade Belgium, met steun van Departement Internationaal Vlaanderen. Het geeft toekomstige en kersverse ouders tips om duurzame keuzes te maken rond geboortekaartjes, doopsuiker, verzorging, voeding, kleding, kamerinrichting, mobiliteit en speelgoed voor hun kleine spruit. Vind alle tips & tricks op www.myfairbaby.be.

Netwerk Bewust Verbruiken
My Fair Baby doopsuiker, met koffiebabbelaars van Oxfam
Print Friendly and PDF