International Repair Week 13-21 oktober 2018

International Repair Week 13-21 oktober 2018

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 16/07/2018
Print Friendly and PDF
Van 13 tot 21 oktober 2018 vindt de Internationale Repair Week plaats. De hele week staat het repareren van kapotte spullen in de spotlight. Reparatie door professionele reparateurs, vrijwilligers in een Repair Café of individuen, zou een evidentie moeten zijn volgens de organisaties die achter het initiatief staan. Ben je zelf actief in een Repair Café? Lees in dit artikel hoe je kan meedoen aan de internationale repareerweek.
Repair Café XXL tijdens het Repair & Share Fest 2017 in Gent. Foto: © Dennis Licht

Repareren in plaats van weggooien 

Repareren is vaak duurder dan een nieuw toestel aan te kopen. Daarom smijten veel mensen het kapot product weg en belandt het op de groeiende afvalberg. Tegen deze reflex ingaan, vergt een mentaliteitsverandering. Om de afvalberg te verkleinen, mensen weer samen te brengen en repareerskills te delen, slaan Netwerk Bewust Verbruiken (Vl.) en Repair Together (Wall.) al jaren de handen in elkaar, onder andere door Repair Cafés in België onder de aandacht te brengen. In een Repair Café komen mensen uit een buurt samen om kapotte spullen te laten herstellen door vrijwillige reparateurs. 

Tijdens de International Repair Week roepen reparateurs en organisaties wereldwijd op om repareren opnieuw mainstream te maken

Doe mee met de internationale repareerweek

De allereerste International Repair Day in 2017 was een groot succes. Ook dit jaar komt er dus een nieuwe editie: van 13 tot 21 oktober is het International Repair Week, en Netwerk Bewust Verbruiken doet graag mee! We willen in deze editie de Repair Café's extra publieke aandacht en erkenning geven. Dus: wil je met jouw Repair Café iets organiseren of onder de aandacht brengen? Laat het ons dan zeker weten via dit formulier. Binnenkort maken we ook een video van enkele Repair Café's om te verspreiden tijdens de internationale repareerweek. Vul zeker het formulier in indien jouw Repair Café graag in de kijker wordt geplaatst!

Je hoeft je activiteiten in het kader van International Repair Week zeker niet te beperken tot activiteiten op deze specifieke dag. Het mag ook een overzicht zijn van wat in de periode ervoor plaatsvindt, of het mogen plannen voor te toekomst zijn. In Vlaanderen plant Maakbaar Leuven alvast een event om haar werking bekend te maken bij het brede publiek. Netwerk Bewust Verbruiken en Repair Together (Wall/BXL) lanceren een video over Repair Cafés. Als we bij jou mogen komen filmen in september of oktober, geef ons dan zeker een seintje, via hetzelfde formulier.  Alvast veel inspiratie en succes, en laat van je horen!

 

Lees meer:

Print Friendly and PDF