Minder afval? Zero Waste Belgium helpt je op weg!

Minder afval? Zero Waste Belgium helpt je op weg!

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 11/10/2017
Zero Waste Belgium zet afvalarm leven in de kijker. De organisatie borrelt van tips en ideeën voor het vermijden van afval thuis, op het werk, onderweg... Hun vrijwilligers staan paraat om jou te helpen jouw eigen afvalberg te verkleinen. Minder afval betekent minder verspilling en dat is niet enkel goed voor het milieu maar ook voor jou (en jouw portemonnee!). Ben jij die volle vuilniszakken ook beu? Lees dan zeker verder!
Activiteit Zero Waste Belgium © Arnaud Ghys - Leefmilieu Brussel

In 2015 besloot de Brusselse Alisson dat het gedaan moest zijn met haar uitpuilende vuilbak. Ze trommelde 2 vriendinnen op en startte een naaiworkshop waarin met reststoffen duurzame zakjes genaaid werden om verpakkingsvrij te kunnen winkelen. De workshops bleken een succes. Uit het enthousiasme groeiden nieuwe ideeën en in 2016 werd Zero Waste Belgium geboren. Nu, slechts één jaar later, is de organisatie uitgegroeid tot hét inspiratiepunt rond afvalarm leven in België en beschikken ze over een enthousiaste achterban in Brussel en Wallonië.

Minder afval betekent minder verspilling en dat is niet enkel goed voor het milieu maar ook voor jou (en jouw portemonnee!)

Minder afval, hoe begin je daaraan?

Wil jij ook minder afval in de afvalemmer maar weet je niet waar te starten? Zero Waste Belgium geeft je graag inspiratie tijdens één van hun workshops of lezingen. Of neem deel aan een Zero Waste City Tour en leer waar je verpakkingsvrij kan inkopen in je eigen buurt. Wil je graag nog persoonlijker advies ontvangen? Schrijf je dan in voor een Zero Waste Experience. Hierbij wordt iemand met veel ervaring in afvalarm leven gekoppeld aan een beginner en kunnen er tijdens een aantal gesprekken tips op maat uitgewisseld worden. Benieuwd? Kijk op de website van Zero Waste Belgium voor hun aanbod.

Doe mee!

Word jij ook enthousiast van al die inspirerende initiatieven? Of ben je zelf al een expert in afvalarm leven? Sluit je aan bij Zero Waste Belgium en help mee de ‘zero waste’-boodschap te verspreiden in Vlaanderen. Zero Waste Belgium organiseert maandelijks een info- en kennismakingssessie voor nieuwe leden. 

Zero Waste Belgium

Zero Waste Belgium © Arnaud Ghys - Leefmilieu Brussel