Move Your Money in Gent-Sint-Pieters

Move Your Money in Gent-Sint-Pieters

FairFin
geschreven door FairFinlaatst aangepast op 22/10/2015
Van 18 tot 25 oktober is het Move Your Money Week in België. Tijdens deze week moedigt FairFin iedereen aan zijn geld van niet-duurzame grootbanken te verplaatsen naar meer ethische alternatieven. Durf jij een duurzame move te maken met je geld? Kom dan donderdag 22 oktober tussen 14u en 19u naar het station Gent-Sint-Pieters.
Move Your Money Week 18-25 oktober
Move Your Money Week 18-25 oktober

Het Move Your Money team begeleidt je naar de verschillende duurzame alternatieven. Je geld moven geeft niet  alleen een goed gevoel, je laat daarmee ook aan banken en politici zien dat je het belangrijk vindt wat er met je geld gebeurt. Mogelijke moves die je kunt maken zijn je spaargeld verhuizen naar een duurzame bank, aandelen kopen in een duurzame coöperatie, leningen verstrekken aan initiatieven met een goed doel, alternatieve munten gebruiken en banken oproepen verantwoord te investeren. Tijdens de markt kun je onder meer kennis maken met Triodos Bank, VDK Spaarbank, Oikocredit, SoCrowd en Ecopower. Iedereen die ter plekke een move maakt, maakt kans op een duurzame bank made by Hout en Jong.

Deze mensen gingen je al voor met hun duurzame move

Tinne Aerts: ““Ik ben sinds 3 jaar een fervente Letser. Ik zocht iemand om in mijn tuin te werken en ik strijk graag, iemand liet mij weten dat er zoiets als Letsen bestond en ik was onmiddellijk verkocht. Een groot pluspunt is dat je nieuwe mensen leert kennen die je anders nooit zou ontmoeten. Ondertussen heb ik al vele verschillende klusjes gedaan voor anderen en er wordt regelmatig in mijn tuin gewerkt. Iedereen blij! Ik zou het niet meer willen missen.”

Julien Van de Steen: “Ik ben al jarenlang vennoot bij Alterfin. Alterfin investeert in duurzame ontwikkeling in het Zuiden. Dat gebeurt via microfinanciering en financiering van fairtrade-organisaties. Ik werk sinds ongeveer een jaar als vrijwilliger voor het Alterfin Garantiefonds en ik kan getuigen dat ze bij Alterfin zeer degelijk werken. Er is een jaarlijks dividend dat tot 190 EUR vrijgesteld is van roerende voorheffing. Daarenboven is er belastingvermindering van 5% voor wie op nieuwe aandelen inschrijft. Kortom een win-win: goed voor het Zuiden en goed voor mij.”

Inspirerende voorbeelden

Op de website www.moveyourmoney.be vind je een aanbod om duurzame alternatieven te vinden voor jouw spaar- en zichtrekening en beleggingen. Bovendien vind je er nog meer inspirerende voorbeelden van mensen die je al voorgingen. Wat wordt jouw Money Move? We helpen je graag op weg op 22 oktober!