Na kerstboomveld nu ook stadstuin in Gent

Na kerstboomveld nu ook stadstuin in Gent

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 17/03/2014
De komende maanden wordt het stuk braakliggend terrein langs Dok Zuid in Gent verder omgetoverd tot een groene stadstuin. Nadat je er eerder al je oude kerstboom kon laten adopteren, staan binnenkort nieuwe acties op het programma. Zoals: je eigen kippenren, zelf aardappelen planten en oogsten, en zelf bloemen plukken. Ook met Pasen zal er heel wat te doen zijn in de stadstuin.
Kangroen Dok Zuid Gent

Stadsontwikkelingsproject

Het terrein langs Dok Zuid, tussen de Dampoort en het Stapelplein, maakt deel uit van het stadsontwikkelingsproject aan de Oude Dokken. In de toekomst komen op die plek kantoren, appartementen, gemeenschapsvoorzieningen en kleinhandel. In afwachting daarvan vormt Kangroen de gronden, die eigendom zijn van het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf Sogent, om tot een stadslandbouwproject.

Groen in de stad

Kangroen is een organisatie die stedelijke omgevingen groener en leefbaarder wil maken. Het wil van het braakliggende terrein aan Gent-Dampoort een open en uitnodigende groene ruimte maken, waar onder meer plaats is voor een bloemenweide, een moestuinproject of een kippenweide voor de verwerking van groenafval uit de buurt. Er zal ook de nodige ruimte zijn voor leuke activiteiten voor kinderen en volwassenen.

Meer info

Wie op de hoogte wil blijven of wil meewerken, vindt meer info op de website van Kangroen of de Facebook-pagina.

Bron: Nieuw Leven in de Oude Dokken