Reis mee naar Nederlandse woongemeenschappen

Reis mee naar Nederlandse woongemeenschappen

Samenhuizen
geschreven door Samenhuizenlaatst aangepast op 21/02/2017
De vijfde editie van de Samenhuizenreis gaat dit jaar naar... Nederland! Onze noorderburen kennen een relatief lange geschiedenis op het vlak van samenhuizen (sinds de jaren '60), wat zich vertaalt in een groot aantal gerealiseerde projecten. Tijdens deze Samenhuizenreis zullen we een 8-tal gemeenschappelijke woonprojecten bezoeken in zuidelijk en Midden-Nederland.
Samenhuizenreis 2016
Samenhuizenreis 2016

We spreken van een woongemeenschap wanneer bewoners uit verschillende gezinnen vrijwillig in meer of mindere mate van gemeenschappelijkheid met elkaar samenleven. Voor de bewoners van een woongemeenschap is de sociale meerwaarde van dit samenwonen erg belangrijk, ze wonen dus niet enkel samen vanwege economische motieven. Er bestaan verschillende vormen woongemeenschappen – zoals het gemeenschapshuis, woongroepen, co-wonen, cohousing, leefgemeenschappen. In deze diverse vormen verschilt de mate van gemeenschappelijkheid. Wat al deze vormen gemeen hebben is dat er altijd een aantal gemeenschappelijke ruimtes in het architecturale ontwerp zijn opgenomen.

De jaarlijkse reis van Samenhuizen is het ideale moment om inspiratie op te doen ivm (gemeenschappelijk) wonen en kennis te maken met andere geïnteresseerden.

Praktische info

Van vrijdag 5 t/m zondag 7 mei bezoeken we 8 woongemeenschappen in Nederland.  We verblijven 2 nachten in een gezellige jeugdherberg in Soest. Reseveer jouw plekje in de bus voor 19/02 en je krijgt een vroegboekkorting van € 50!

Alle informatie vind je via www.samenhuizen.be/samenhuizenreis-2017