REPAIR is THE FUTURE conferentie 27 maart 2020

REPAIR is THE FUTURE conferentie 27 maart 2020

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 10/01/2020
Het orgelpunt van Het Grote Repareeronderzoek, een vooruitblik op de reparatiesector van de toekomst. Save the date!

Om de transitie naar een duurzame, circulaire economie te maken, zijn investeringen in repareren en repareerbaarheid onontbeerlijk. De levensduur van producten verlengen is immers de meest efficiënte manier om ons gebruik van grondstoffen en onze afvalproductie te reduceren. Welke inspanningen zijn nodig om de repareerbaarheid van producten te verbeteren? Hoe versterken we de reparatiesector? Welke rol kunnen burgerverenigingen, herstellers, beleidsmakers, producenten, retailers... opnemen in dat verhaal? Die vragen beantwoorden we graag op de conferentie 'REPAIR is THE FUTURE'.

De conferentie koppelt we onze bevindingen uit Het Grote Repareeronderzoek aan inzichten van experten circulaire economie en herstellen uit binnen- en buitenland. Het wordt een vooruitblik op de reparatiesector van de toekomst! 

 

Praktisch

Wat?

REPAIR is THE FUTURE conference

Waar?

Cera, Muntstraat 1, 3000 Leuven (op wandelafstand van het station) 

Wanneer?

Vrijdag 27 maart 2020 van 9u30 tot 17u

Voor 

Herstellers, producenten, verkopers, beleidsmakers en iedereen die wil meewerken aan de ontwikkeling van de reparatiesector 

Voertaal 

Engels 

Een organisatie van 

Netwerk Bewust Verbruiken en Repair&Share 
In samenwerking met Cera (en andere partners: we vullen de lijst spoedig aan)
Met steun van Vlaanderen Circulair en Omgeving Vlaanderen 

 

Repair&Share Fest

De conferentie REPAIR is THE FUTURE luidt een tweedaagse in die helemaal draait rond repareren. Op zaterdag 28 maart 2020 organiseren we immers opnieuw een Repair&Share Fest voor iedereen die wil kennismaken met makkelijke, creatieve manieren om spullen te hergebruiken of te repareren.