Snuister in ons duurzame-vakantie-dossier

Snuister in ons duurzame-vakantie-dossier

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 07/09/2016
De afgelopen jaren verschenen op onze website verschillende artikels met tips voor een duurzame vakantie. Opdat je niet meer zelf zou hoeven grasduinen (spaar die energie liever voor in de duinen zelf) zetten we alles nog eens op een rijtje.
duurzaam op reis vakantie

 

Ruilen en delen op vakantie

Ook op reis bestaan er heel wat mogelijkheden om te ruilen en delen. Ideaal om lokale mensen te leren kennen en geld te besparen op je verblijf- en vervoerskosten.
Bekijk hier het overzicht van alle bestaande deelinitiatieven op vakantie

Zonder wagen op reis met kinderen

Barbara en haar gezin trekken vaak zonder eigen auto op vakantie. In dit artikel deelt ze haar eigen ervaringen en geeft ze een lijst van interessante websites en blogs.
Lees de ervaringen van Barbara

Fietsen, wandelen en nog veel meer

Het artikel '10 tips voor een duurzame zomervantie' geeft inspiratie voor wie er te voet of per fiets op uit wil, of wie tijdens een staycation geniet van wat ons eigen land te bieden heeft.
Ontdek onze 10 vakantietips

Groene adresjes met de Groene Sleutel

De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische adressen. Het wordt uitgereikt aan toeristische bedrijven die zorgvuldig omspringen met water, energie en afval, zonder toegevingen op vlak van comfort.
Lees meer over de Groene Sleutel

Vakantielectuur

Kookboeken, tuingidsen, romans of verhalen voor kinderen... Wie weet doe je in ons boekenoverzicht inspiratie op voor ontspannende of inspirerende lectuur.
Ga naar het boekenoverzicht

Duurzaam citytrippen in Londen, Stockholm, Antwerpen en Leuven

Passeer je Londen, Antwerpen of Stockholm komende maanden? We somden enkele adresjes op die je zeker niet mag overslaan.

Ontdek hier de adresjes uit Londen
Ontdek hier de adresjes uit Stockholm
Ontdek hier de adresjes uit Antwerpen
Ontdek hier de adresjes uit Leuven