Special Guest: Anthony Liekens

Special Guest: Anthony Liekens

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 18/10/2017
Anthony Liekens brengt zijn lezing/performance 'What the Hack?!' op het Repair & Share Fest. Hij vertelt met een ongebreideld enthousiasme over de beweging van 'hackers', open source en de groeiende beweging van uitvinders en makers. Wanneer? Op 18 november in Gent.
© Thomas Vanhaute

What the Hack?!

Anthony Liekens, de zelfverklaarde mad scientist, hacker en community builder, laat zich niet voor één gat vangen. Hij vertelt met een ongebreideld enthousiasme over de beweging van ‘hackers’, open source ontwerp, en de groeiende beweging van uitvinders en makers. Anthony is de bezieler van het tweejaarlijkse hackerkamp Fri3d Camp, trekker van de wekelijkse Open Garage en organiseert het Belgisch Kampioenschap Power Tool Drag Racing.

Anthony Liekens een missie: wetenschap en technologie voor iedereen toegankelijk maken. Als zelfstandig ‘mad scientist’ gebruikt hij zijn wetenschappelijke achtergrond om bedrijven te helpen met innoveren en doceert hij Design Thinking op de hogeschool Thomas More. Radio 1 lijfde Liekens in om wetenschappelijke actualiteit toegankelijk te maken voor leken. En op donderdagavond? Dan stelt de man uit Borsbeek zijn garage open als hackerspace voor techneuten.

In zijn lezing/performance 'What the Hack?!' vertelt Anthony met een ongebreideld enthousiasme over de beweging van 'hackers', open source en de groeiende beweging van uitvinders en makers.

Lees hier ons interview met Anthony.

Repair & Share Fest

Het Repair & Share Fest is hét feest van repareren, maken en delen. Kom op zaterdag 18 november naar NEST (de oude stadsbib in Gent) en laat je inspireren! Wat staat er op het programma: een inspiratiemarkt met tal van initiatieven rond repareren, maken en delen, een gezellig geefplein, een Repair Café XXL, een Repair Battle, boeiende sprekers en workshops voor jong en oud.

  • Datum: Zaterdag 18 november 2017
  • Performance Anthony Liekens: 16u
  • Locatie: NEST (oude stadsbib Gent), Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent
  • Gratis inkom
  • Facebook-event

* Ontdek het volledige programma van het Repair & Share Fest hier *

 

 

- Het Repair & Share Fest wordt georganiseerd door Netwerk bewust Verbruiken, in samenwerking met Gents MilieuFront en Stad Gent (Dienst Verbinden en Ontmoeten) en met de steun van Gent Klimaatstad -