Stuur plastic flesjes #BackToSender

Stuur plastic flesjes #BackToSender

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 08/11/2017
Wereldwijd worden ruim 1 miljoen flessen per minuut geproduceerd. Daarvan belanden er jaarlijks vele miljarden in het zwerfafval. Erger jij je ook zo aan lege blikjes en plastic flesjes in het milieu? Kom in actie en stuur ze #BackToSender, een campagne van Recycling Netwerk Benelux.

De drankenproducenten brengen steeds meer drankjes op de markt in wegwerpverpakkingen. Wereldwijd zitten we inmiddels aan het schokkende aantal van ruim 1 miljoen flessen per minuut. Daarvan belanden er jaarlijks vele miljarden in het zwerfafval. Hier valt simpelweg niet tegenop te ruimen. Terwijl wij met de troep blijven zitten, telt de drankenindustrie haar winst. Door lege blikjes en plastic flesjes terug te sturen naar drankenproducenten, wijst Recycling Netwerk hen op hun aandeel in het groeiende zwerfafvalprobleem. Roep ook de drankenindustrie op tot meer verantwoordelijkheid – Doe mee met #BackToSender!

Doe mee! Volg deze 3 stappen

Erger jij je ook zo aan blikjes en plastic flesjes in het milieu? Kom in actie en stuur ze #BackToSender

STAP 1: RAAP OP
Zwerfafval ligt helaas voor het oprapen – en dit is precies wat wij gaan doen. Doe met ons mee: raap zelf een blikje of plastic flesje op of sluit aan bij een inzamelactie.

STAP 2: MAAK EEN FOTO
Maak een foto van het lege plastic flesje of blikje, bijvoorbeeld waar je het gevonden hebt, of maak een selfie met de verpakking.

STAP 3: STUUR HET OP
Deel jouw foto of selfie via social media met een persoonlijke boodschap en de hashtag #BackToSender. Creëer zelf een Tweet of kies één van de onderstaande voorbeelden. Vergeet niet je foto toe te voegen!

  • Ook in deze struik is een blikje #RedBull geland – ik stuur het #BackToSender #geeftjevleugels
  • Hey #CocaCola, nemen jullie ook je verantwoordelijkheid voor jullie #zwerfie? Tot die tijd stuur ik hem #BackToSender!
  • Gaat #Spadel ook voor een écht schoner milieu met #statiegeld? #spablauw #sparood #BackToSender

Je kan de verpakking ook per post terugsturen naar de producent. Je kan er deze brief (PDF) bijsteken. Vergeet niet om een foto van je postpakketje te maken en online te delen met #BackToSender, zodat ook jouw verzending op de radar komt te staan!

Klik op het icoontje van de drankenproducent voor het antwoordnummer voor gratis verzending of het postadres. Ook kun je hier zien welke drankmerken er allemaal door welke producent op de markt worden gebracht.

 

Meer info op de website van Recycling Netwerk Benelux.