Welkom Lobke

Welkom Lobke

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 30/08/2019
Via hun stadsmagazine LVN kregen Leuvenaars de primeur. Nu mag iedereen het weten: in september verwelkomen we Lobke in het team van Netwerk Bewust Verbruiken en Repair&Share.

 
Elke maand zet het Leuvense stadsmagazine LVN een inwoner van Leuven in de kijker. In het septembernummer van LVN mag Lobke Van Wesembeeck (23) haar verhaal doen. Zo kregen Leuvenaars die het magazine al hebben gelezen de primeur: in september start Lobke haar eerste job bij Netwerk Bewust Verbruiken. Welkom in ons team, Lobke! 

Lobke zal voor onze zusterorganisatie Repair&Share vzw het Repair&Share Fest organiseren, een groots opgezet evenement rond repareren en delen op 28 maart 2020 in Leuven. Daarover hoor je later meer. 

We citeren enkele passages uit Lobkes verhaal in LVN. Meer lezen kan hier

Ik merk dat mijn generatie meer bezig is met beleving dan bezit

"Er zijn mensen die veel belang hechten aan bezit: een alleenstaand, groot huis met een ruime tuin en gras dat elke week netjes gemaaid wordt. Of een dure auto op de oprit. Ik merk dat mijn generatie meer bezig is met beleving dan bezit. Een eigen auto is handig, maar wat een luxe is het openbaar vervoer! Je stapt op de trein, je pakt je boek en je bent weg."

"Ik hou van burgerinitiatieven: mensen die een probleem zelf aanpakken. In plaats van het beleid aan te klagen, nemen ze het heft in handen. Zo ben ik fan van de MAAKbar, een burgerinitiatief in de Tiensestraat. Je kan er allerhande gereedschap uitlenen: boormachines, hogedrukreinigers, zagen, schraagtafels … Spullen die je hooguit enkele keren per jaar nodig hebt, thuis veel plaats innemen en soms nogal prijzig uitvallen. Bovendien kan je interessante workshops volgen of spullen laten herstellen tijdens de Repair Cafés."