Workshop Permacultuur

Workshop Permacultuur

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 21/05/2020
Leer meer over permacultuur al wandelend door Ternat.

Permacultuur

Leer samen met Mier vzw meer over permacultuur al wandelend door Ternat.

Mier vzw (Milieu Informatie Experimenteer Recuperatie Punt vzw) informeert, experimenteert en recupereert erop los! Mier startte enkele jaren geleden een voedselbos. De monotone vlakte van boterbloem en kweekgras, werd herschapen tot een biodivers landschap van grachten en bulten, poelen en een levende wilgenwatertank. Ze creëerden uiteenlopende microklimaatjes. Ze zoeken naar methoden om een zo groot mogelijke diversiteit aan nutsplanten te kweken in deze natte, ongunstige omstandigheden. Het hele jaar door voorziet deze permacultuurtuin hen in bijna alle voedsel.

Praktische info

  • Van 11u30 tot 13u
  • Schrijf je in voor de workshop aan de infostand, vanaf 10u op de dag zelf. Plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je op tijd in.
  • Maximum 15 deelnemers

Koop je ticket voor de Simplify Life Inspiratiedag

Mier vzw geeft deze workshop op de Simplify Life Inspiratiedag op 12 februari in CC De Ploter (Ternat). Een dagticket kost 5€ (gratis voor kinderen onder de 8 jaar).

*** Wegens overweldigend succes is de voorverkoop van de tickets stopgezet. Je kan nog steeds een kaartje aan de kassa kopen: hou er rekening mee dat sommige workshops volzet kunnen zijn, maar geen nood: er is vanalles te beleven op de dag zelf: filmvoorstellingen, inspiratieshow en inspiratiemarkt! ***

Ontdek het volledige programma van de Simplify Life Inspiratiedag hier.

 

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen van een eenvoudig en duurzaam leven in kijker. Laat je inspireren op www.simplifylife.be, een project in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant.