Workshop wandelen: op zoek naar frisse lucht

Workshop wandelen: op zoek naar frisse lucht

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 09/02/2017
Vandaag is wandelen meer dan ooit aan de orde van de dag. Voor de een is het een mogelijkheid om je te bevrijden uit de wereld van snelheid, productie en consumptie, voor de ander is het een ideale manier om je in te wijden in wat er werkelijk toe doet. Ga mee op pad met Joris Capenberghs van WAERBEKE.

Op zoek naar frisse lucht

Wandelen gaat vanzelf, er is niets aan. Je hebt er slechts twee benen voor nodig. Toch is er niets beters dan wandelen, wil je even tot rust komen en vertragen. Wandelen doe je op je eigen ritme. Af en toe kun je gerust even stil blijven staan. Wandelen is ook altijd een beetje filosoferen. Heel wat schrijvers en belangrijke denkers waren trouwens gedreven wandelaars.

Wie ‘wandelenderwijs’ door het leven gaat, kan 'dromen en mijmeren’, heeft ‘een poëtisch gemoed dat openstaat voor natuur en landschap' en staat ‘kritisch tegenover de eigen tijd en samenleving’

Vandaag is wandelen meer dan ooit aan de orde van de dag. Voor de een is het een mogelijkheid om je te bevrijden uit de wereld van snelheid, productie en consumptie, voor de ander is het een ideale manier om je in te wijden in wat er werkelijk toe doet. De Nederlandse cultuurfilosoof Ton Lemaire spreekt in dit verband van de noodzaak tot ‘braakliggen’ of ‘ledigheid’. Of nog: wie ‘wandelenderwijs’ door het leven gaat, kan ‘dromen en mijmeren’, heeft ‘een poëtisch gemoed dat openstaat voor natuur en landschap’ en staat ‘kritisch tegenover de eigen tijd en samenleving’. 

Joris Capenberghs is cultuurhistoricus en antropoloog, en is als stafmedewerker al vele jaren verbonden aan WAERBEKE. De laatste jaren begeleidt hij – bij wijze van experiment – al enkele ‘filosofische salons’. Hij is o.a. freelance docent bij Amarant, Vormingplus en Davidsfonds Academie.

Praktische info

  • Van 16u tot 17u30
  • Schrijf je in voor de workshop aan de infostand, vanaf 10u. op de dag zelf. Plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je op tijd in.
  • Wie deelneemt, doet dit best met stevige wandelschoenen en warme kledij, bestand tegen regen en wind

Koop je ticket voor de Simplify Life Inspiratiedag

Joris Capenberghs van WAERBEKE geeft deze workshop op de Simplify Life Inspiratiedag op 12 februari in CC De Ploter (Ternat). Een dagticket kost 5€ (gratis voor kinderen onder de 8 jaar).

*** Wegens overweldigend succes is de voorverkoop van de tickets stopgezet. Je kan nog steeds een kaartje aan de kassa kopen: hou er rekening mee dat sommige workshops volzet kunnen zijn, maar geen nood: er is vanalles te beleven op de dag zelf: filmvoorstellingen, inspiratieshow en inspiratiemarkt! ***

Ontdek het volledige programma van de Simplify Life Inspiratiedag hier.

 

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen van een eenvoudig en duurzaam leven in kijker. Laat je inspireren op www.simplifylife.be, een project in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant.