Stage en vrijwilligerswerk

Het team van Netwerk Bewust Verbruiken is een kleine groep van 5 (deeltijdse) medewerkers. Vrijwilligers en stagiairs maken net zo goed deel uit van het team als de andere collega's. Heb je zin om - op jouw manier - mee te bouwen aan een duurzame community? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden voor stages en vrijwilligerswerk.
Stages en vrijwilligerswerk bij Netwerk Bewust Verbruiken
Fotograaf: Isabel Pousset
 1. Stages
 2. Vrijwilligerswerk

Stages

Netwerk Bewust Verbruiken staat open voor stagiaires uit allerlei vakgebieden: communicatie, sociaal-cultureel werk, grafische vormgeving, wetenschappelijk werk, webdesign,... Kan je goed zelfstandig werken en zoek je een toffe stageplaats in Brussel? Neem dan zeker contact met ons op, zodat we kunnen bekijken welke de mogelijkheden. Woon-werk-verkeer en andere onkosten worden terugbetaald.
Lees hier de ervaringen van twee oud-stagiaires Laura en Isabel

! Gezocht: stagiair voor Babytheek !

De Babytheek wordt een ‘bibliotheek’ voor babyspullen in het Brusselse Gemeenschapscentrum Elzenhof. Brusselse ouders kunnen er spullen ontlenen die ze tijdens het eerste levensjaar van hun kind slechts een korte periode nodig hebben. De Babytheek maakt duurzame materialen toegankelijk voor alle gezinnen: het initiatief wil de circulaire economie heel concreet dichtbij een brede groep mensen brengen. Daarnaast willen we ook de sociale ontmoeting bevorderen en een oplossing bieden voor het gebrek aan opbergruimte in kleine woningen.

Wat gaat de Babytheek doen?

 • We verzamelen kwaliteitsvolle producten die lang in omloop kunnen blijven
 • We bieden een mogelijkheid om producten te testen (niet iedere baby vindt een
 • draagzak fijn)
 • We verkleinen de afvalberg
 • We brengen jonge ouders in contact met een concreet voorbeeld van gebruiken in
 • plaats van bezitten
 • We creëren een ontmoetingsplek voor jonge ouders in het hart van Brussel

We zoeken een enthousiaste stagiair die de Babytheek mee in de steigers zet. In de voorbereidende fase willen we o.a. een actief buurtonderzoek opstarten waarbij concreet gekeken wordt naar organisaties, initiatieven en bewoners die rond ouderschap en/of met baby's en jonge kinderen werken. De stagiair trekt de wijk in en brengt mogelijke partners en potentiële doelgroepen in kaart. Samen met Elzenhof en Netwerk Bewust Verbruiken wordt een netwerk uitgebouwd van gebruikers, vrijwilligers en andere partners.

Je stippelt samen met ons een vrijwilligerswerking uit en je denkt mee na over de praktijk van de Babytheek. In het Elzenhof werk je aan de praktische uitwerking. Bij Netwerk Bewust Verbruiken denk je mee na over de communicatie en uitwerking van het concept. Je volgt daarnaast ook de crowdfundingcampagne op.

Interesse in de stage bij de Babytheek?

Stuur een korte motivatiebrief waarom je als stagiair mee wil werken aan dit project naar: sarah.vanriel@vgc.be. Verduidelijk ook welke periode tussen september 2017 en februari 2018 je wenst aan de slag te gaan en hoeveel uren op weekbasis je je kan inzetten.

Vrijwilligerswerk

Dankzij helpende handen van vrijwilligers kunnen we onze projecten extra uitbouwen en verspreiden. Je kan ons op verschillende manieren ondersteunen, op een manier die jou het best ligt: voor een tijdelijk project, elke week een dag op kantoor, van bij je thuis, door een stand te bemannen op een evenement,... Op dit moment zijn we vooral op zoek naar:

 • vrijwilligers lay-out en grafisch werk
 • auteurs voor het schrijven van artikels op deze website
 • vrijwilligers voor het verzamelen van rechtenvrije foto's
 • ... maar neem gerust spontaan contact ons op. Vaak hebben we concrete eenmalige activiteiten waarvoor we concrete hulp kunnen gebruiken.

We bieden je de kans om mee te draaien in een leuk team, ervaring op te doen en meer te weten te komen over het reilen en zeilen in de duurzaamheidsbeweging. Op kantoor in Brussel word je verwend met koffie, thee, fruit en ander lekkers. Woon-werk-verkeer en andere onkosten worden terugbetaald

Contact

Bel of mail naar Wendy Heymans: wendy@bewustverbruiken.be of 02/ 894 46 15. Zij geeft je graag meer informatie over stageplaatsen en vrijwilligerswerk bij Netwerk Bewust Verbruiken.