Stage en vrijwilligerswerk

Het team van Netwerk Bewust Verbruiken is een kleine groep van 6 (deeltijdse) medewerkers. Net zoals de medewerkers maken vrijwilligers en stagiairs volwaardig deel uit van het team. Heb je zin om mee te bouwen aan een duurzame community? Bekijk hieronder dan de mogelijkheden voor stages en vrijwilligerswerk.
Stages en vrijwilligerswerk bij Netwerk Bewust Verbruiken
Fotograaf: Isabel Pousset
 1. Stages
 2. Vrijwilligerswerk

 

Stages

Netwerk Bewust Verbruiken staat open voor stagiaires uit allerlei vakgebieden: communicatie, sociaal-cultureel werk, grafische vormgeving, wetenschappelijk werk,... Kun je goed zelfstandig werken en zoek je een toffe stageplaats in Brussel? Neem dan contact met ons op, zodat we kunnen bekijken of we jou een boeiende stage kunnen aanbieden. Woon-werk-verkeer en andere onkosten worden terugbetaald.

Lees hier de ervaringen van oud-stagiair(e)s: 

 

Vrijwilligerswerk

Dankzij helpende handen van vrijwilligers kunnen we onze projecten extra uitbouwen en verspreiden. Je kunt ons op verschillende manieren ondersteunen, op een manier die jou het best ligt: voor een tijdelijk project, elke week een dag op kantoor, van bij je thuis, door een stand te bemannen op een evenement,... Op dit moment zijn we vooral op zoek naar:

 • Vrijwilligers voor het project Babytheek.
  Je kunt als vrijwilliger meedraaien in een van de uitleendiensten voor babyspullen (overzicht zie www.babytheek.be) ofwel bij ons op kantoor, waarbij je mee instaat voor de omkadering van opstartende Babytheken 
 • Vrijwilligers die hun schouders zetten onder het project Op Wielekes.
  Je kunt meewerken in een van de depots waar kinderfietsjes worden uitgeleend (overzicht zie www.opwielekes.be) ofwel in de ondersteunende activiteiten voor Op Wielekes depotverantwoordelijken en -vrijwilligers 
 • Vrijwilligers die ons op kantoor willen bijstaan
  met opzoekwerk, redactiewerk zoals interviews, updates van de website ...

Indien je jezelf niet meteen herkent in deze omschrijvingen, maar Netwerk Bewust Verbruiken toch graag een handje wil helpen: neem gerust contact met ons op. Soms hebben we concrete eenmalige activiteiten waarvoor we hulp kunnen gebruiken.

We bieden je de kans om mee te draaien in een leuk team, ervaring op te doen en meer te weten te komen over het reilen en zeilen in de duurzaamheidsbeweging. Op kantoor in Brussel word je verwend met koffie, thee, fruit en ander lekkers. Woon-werk-verkeer en andere onkosten worden terugbetaald.

 

Contact

E-mail of bel naar Wendy Heymans: wendy@bewustverbruiken.be of 02/ 894 46 15. Zij geeft je graag meer informatie over stageplaatsen en vrijwilligerswerk bij Netwerk Bewust Verbruiken.