Stage en vrijwilligerswerk

Het team van Netwerk Bewust Verbruiken is een kleine groep van 6 (deeltijdse) medewerkers. Vrijwilligers en stagiairs maken net zo goed deel uit van het team als de andere collega's. Heb je zin om - op jouw manier - mee te bouwen aan een duurzame community? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden voor stages en vrijwilligerswerk.
Stages en vrijwilligerswerk bij Netwerk Bewust Verbruiken
Fotograaf: Isabel Pousset
  1. Stages
  2. Vrijwilligerswerk

 

Stages

Netwerk Bewust Verbruiken staat open voor stagiaires uit allerlei vakgebieden: communicatie, sociaal-cultureel werk, grafische vormgeving, wetenschappelijk werk, webdesign,... Kun je goed zelfstandig werken en zoek je een toffe stageplaats in Brussel? Neem dan contact met ons op, zodat we kunnen bekijken of we jou een boeiende stage kunnen aanbieden. Woon-werk-verkeer en andere onkosten worden terugbetaald.
Lees hier de ervaringen van twee oud-stagiaires Laura en Isabel

 

Vrijwilligerswerk

Dankzij helpende handen van vrijwilligers kunnen we onze projecten extra uitbouwen en verspreiden. Je kan ons op verschillende manieren ondersteunen, op een manier die jou het best ligt: voor een tijdelijk project, elke week een dag op kantoor, van bij je thuis, door een stand te bemannen op een evenement,... Op dit moment zijn we vooral op zoek naar:

  • Vrijwilligers die willen helpen in het Op Wielekes-depot in Gent. Op Wielekes is een fietsdeelsysteem voor kinderfietsen in Ledeberg en is om de 2 weken op woensdagnamiddag geopend
  • Vrijwilligers die willen helpen in de Babytheek in GC Elzenhof in Elsene (Brussel). De Babytheek is een bibliotheek voor babyspullen en is elke woensdag open tussen 14u en 16u
  • Vrijwilligers die ons op kantoor willen bijstaan met opzoekwerk of telefoonrondes
  • Auteurs voor het schrijven van artikels op deze website 

Je herkent jezelf niet in het plaatje dat we hierboven schetsen maar je wil ons toch graag een handje helpen? Neem gerust contact met ons op. Vaak hebben we concrete eenmalige activiteiten waarvoor we hulp kunnen gebruiken.

We bieden je de kans om mee te draaien in een leuk team, ervaring op te doen en meer te weten te komen over het reilen en zeilen in de duurzaamheidsbeweging. Op kantoor in Brussel word je verwend met koffie, thee, fruit en ander lekkers. Woon-werk-verkeer en andere onkosten worden terugbetaald.

 

Contact

Bel of mail naar Wendy Heymans: wendy@bewustverbruiken.be of 02/ 894 46 15. Zij geeft je graag meer informatie over stageplaatsen en vrijwilligerswerk bij Netwerk Bewust Verbruiken.