Stage en vrijwilligerswerk

Het team van Netwerk Bewust Verbruiken is een kleine groep van 5 (deeltijdse) medewerkers. Vrijwilligers en stagiairs maken net zo goed deel uit van het team als de andere collega's. Heb je zin om - op jouw manier - mee te bouwen aan een duurzame community? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden voor stages en vrijwilligerswerk.
Stages en vrijwilligerswerk bij Netwerk Bewust Verbruiken
Fotograaf: Isabel Pousset
 1. Stages
 2. Vrijwilligerswerk

Stages

Netwerk Bewust Verbruiken staat open voor stagiaires uit allerlei vakgebieden: communicatie, sociaal-cultureel werk, grafische vormgeving, wetenschappelijk werk, webdesign,... Kan je goed zelfstandig werken en zoek je een toffe stageplaats in Brussel? Neem dan zeker contact met ons op, zodat we kunnen bekijken welke de mogelijkheden. Woon-werk-verkeer en andere onkosten worden terugbetaald.
Lees hier de ervaringen van twee oud-stagiaires Laura en Isabel

 • Stage eventmanagement Simplify Life Inspiratiedag

  Netwerk Bewust Verbruiken inspireert en activeert mensen om duurzaam te leven, via een communitywebsite, projectwerking en events. In 2017 organiseerden we de Simplify Life Inspiratiedag in Ternat met 400 bezoekers en het Repair & Share Fest in Gent met 1000 bezoekers. In het voorjaar van 2019 organiseren we een tweede editie van de Simplify Life Inspiratiedag en daarvoor zijn we op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) eventmanagement! Ben je geïnteresseerd in eenvoudig en duurzaam leven? Heb je zin om een tweede editie mee uit te denken en op poten te zetten? Dan is deze stageplaats iets voor jou! 
  --> Solliciteren voor 30 september 2018. Lees hier meer. Deze stage kan je lopen in het najaar van 2018 of in het voorjaar van 2019.
   

 • Stage eventmanagement Netwerkdag lidorganisaties

  Netwerk Bewust Verbruiken inspireert en activeert mensen om duurzaam te leven, via een communitywebsite, projectwerking en events (Lees hier onze volledige missie). Meer dan veertig consumenten-, milieu- en ontwikkelingsorganisaties zijn lid van Netwerk Bewust Verbruiken. Zowel kleinere organisaties als Samenhuizen, Wervel of Velt tot internationale spelers als Greenpeace en Oxfam Wereldwinkels. Netwerk Bewust Verbruiken stimuleert samenwerking en informatie-uitwisseling tussen de verschillende lidorganisaties.
  In het najaar van 2018 willen we een grote netwerkdag organiseren voor al onze lidorganisaties. Ben je student eventmanagement en heb je zin om organisaties die werken rond duurzaamheid samen te brengen op onze netwerkdag? Dan is deze stageplaats iets voor jou!
  --> Solliciteren voor 7 september 2018. Lees hier meer. Deze stage kan je lopen in het najaar van 2018.
   

 • Stage communicatie en redactie

  Zet jij duurzaamheid mee op de kaart? Netwerk Bewust Verbruiken is op zoek naar een stagiair communicatie of journalistiek om content aan te leveren voor onze website www.bewustverbruiken.be. Als stagiair maak je volwaardig deel uit van het team. Je gaat op zoek naar duurzaam nieuws, je schrijft artikels, bedenkt originele invalshoeken en zet mee onze eigen projecten op de kaart via artikels en perswerking.
  --> Solliciteren voor 7 september 2018. Lees hier meer. Deze stage kan je lopen in het najaar van 2018 of in het voorjaar van 2019.

 

Vrijwilligerswerk

Dankzij helpende handen van vrijwilligers kunnen we onze projecten extra uitbouwen en verspreiden. Je kan ons op verschillende manieren ondersteunen, op een manier die jou het best ligt: voor een tijdelijk project, elke week een dag op kantoor, van bij je thuis, door een stand te bemannen op een evenement,... Op dit moment zijn we vooral op zoek naar:

 • Vrijwilligers die mee willen helpen in het Op Wielekes-depot in Gent. Op Wielekes is een fietsdeelsysteem voor kinderfietsen in Ledeberg en is om de 2 weken op woensdagnamiddag geopend.
 • Vrijwilligers die mee willen helpen in de Babytheek in GC Elzenhof in Elsene (Brussel). De Babytheek is een bibliotheek voor babyspullen en is elke woensdag open tussen 14u en 16u.
 • Vrijwilligers lay-out en grafisch werk
 • Auteurs voor het schrijven van artikels op deze website
 • Vrijwilligers voor het verzamelen van rechtenvrije foto's
 • ... maar neem gerust spontaan contact ons op. Vaak hebben we concrete eenmalige activiteiten waarvoor we concrete hulp kunnen gebruiken.

We bieden je de kans om mee te draaien in een leuk team, ervaring op te doen en meer te weten te komen over het reilen en zeilen in de duurzaamheidsbeweging. Op kantoor in Brussel word je verwend met koffie, thee, fruit en ander lekkers. Woon-werk-verkeer en andere onkosten worden terugbetaald

Contact

Bel of mail naar Wendy Heymans: wendy@bewustverbruiken.be of 02/ 894 46 15. Zij geeft je graag meer informatie over stageplaatsen en vrijwilligerswerk bij Netwerk Bewust Verbruiken.