Stage en vrijwilligerswerk

Het team van Netwerk Bewust Verbruiken is een kleine groep van 5 (deeltijdse) medewerkers. Vrijwilligers en stagiairs maken net zo goed deel uit van het team als de andere collega's. Heb je zin om - op jouw manier - mee te bouwen aan een duurzame community? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden voor stages en vrijwilligerswerk.
Stages en vrijwilligerswerk bij Netwerk Bewust Verbruiken
Fotograaf: Isabel Pousset

Gezocht: begeleiders voor workshop lang leve klein elektro

Netwerk Bewust Verbruiken - motor achter Repair Café Vlaanderen - en KVLV lanceren samen de workshops Lang Leve Klein Elektro. Daarin leren milieubewuste dames hoe ze kleine elektronische apparaten kunnen herstellen en onderhouden. Voor de begeleiding van de workshops zijn we op zoek naar ervaren reparateurs. Lees meer.

Stages

Netwerk Bewust Verbruiken staat open voor stagiaires uit allerlei vakgebieden: communicatie, sociaal-cultureel werk, grafische vormgeving, wetenschappelijk werk, webdesign,... Kan je goed zelfstandig werken en zoek je een toffe stageplaats in Brussel? Neem dan zeker contact met ons op, zodat we kunnen bekijken welke de mogelijkheden. Woon-werk-verkeer en andere onkosten worden terugbetaald.
Lees hier de ervaringen van twee oud-stagiaires Laura en Isabel

Vrijwilligerswerk

Dankzij helpende handen van vrijwilligers kunnen we onze projecten extra uitbouwen en verspreiden. Je kan ons op verschillende manieren ondersteunen, op een manier die jou het best ligt: voor een tijdelijk project, elke week een dag op kantoor, van bij je thuis, door een stand te bemannen op een evenement,... Op dit moment zijn we vooral op zoek naar:

  • vrijwilligers lay-out en grafisch werk
  • auteurs voor het schrijven van artikels op deze website
  • vrijwilligers voor het verzamelen van rechtenvrije foto's
  • ... maar neem gerust spontaan contact ons op. Vaak hebben we concrete eenmalige activiteiten waarvoor we concrete hulp kunnen gebruiken.

We bieden je de kans om mee te draaien in een leuk team, ervaring op te doen en meer te weten te komen over het reilen en zeilen in de duurzaamheidsbeweging. Op kantoor in Brussel word je verwend met koffie, thee, fruit en ander lekkers. Woon-werk-verkeer en andere onkosten worden terugbetaald

Contact

Bel of mail naar Wendy Heymans: wendywendy@bewustverbruiken.be of 02/ 894 46 15. Zij geeft je graag meer informatie over stageplaatsen en vrijwilligerswerk bij Netwerk Bewust Verbruiken.