Caroline Verbrugghe (Fabriek Romantiek), meter van Repair Café

Caroline Verbrugghe (Fabriek Romantiek), meter van Repair Café

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 29/01/2014
Dat Caroline Verbrugghe een stuk kan zagen, weten we al sinds haar tv-programma en gelijknamige boek Fabriek Romantiek. Als meter van het Repair Café wil Caroline ook anderen aanzetten om boor en zaag ter hand te nemen en hun kapotte spullen een nieuw leven in te blazen.
Caroline Verbrugghe is meter van de Repair Cafés
Caroline Verbrugghe - Foto: Elisabeth Verwaest

Van fietsen tot elektronica

Repair Cafés zijn bijeenkomsten waar bezoekers hun fietsen, elektronische apparaten en andere spullen waar iets aan hapert, kunnen komen herstellen met hulp van deskundigen. Caroline Verbrugghe leerde het Repair Café kennen in Leuven, en was meteen weg van het sociale en ecologische aspect.

"Eindelijk kan die rits weer dicht!"

"Tijdens een vorige editie toonde vrijwilligster Hilde me hoe ik de kapotte rits van mijn lievelingsbroek kon vervangen. Gisteren kwam ik haar tegen in de supermarkt en toen ze zag dat ik die broek opnieuw aan had, gaf ze me een knipoog. Fantastisch toch! Ik ontmoette een schat van een dame en leerde tegelijk iets bij. Dat is waar Repair Café voor mij om draait."

Ook zin om te repareren?

Lees op www.repaircafe.be meer over het ontstaan, de filosofie en de werking van Repair Cafés, en bekijk er de kalender met toekomstige bijeenkomsten. Volg Repair Café ook via www.facebook.com/RepairCafeVlaanderen. Caroline geeft ook zelf cursussen upcycling. Je leest er alles over op haar Maakblog.