Vormingsaanbod

Netwerk Bewust Verbruiken werkte twee workshops uit: 'Duurzaam winkelen' en 'Doe meer met minder'. Ons vormingsaanbod richt zich naar groepen volwassenen, zoals socio-culturele bewegingen of vakbonden... Alle aanvragen voor de workshops gebeuren via CVN, het Centrum voor Milieu- en Natuureducatie.
Vormingen Netwerk Bewust Verbruiken
Vorming Duurzaam Winkelen

 

VORMING : Duurzaam winkelen en labels

In deze vorming krijg je tips voor een groene en eerlijke boodschappentas. Raak wegwijs in de jungle van logo's en labels.

Vind je het ook zo moeilijk om de juiste keuzes te maken in de winkel? Weet je niet welke soort wijn, schoonmaakmiddel of yoghurt te kopen? Of hoe raak je wegwijs in de jungle van logo's en labels? Tijdens deze vorming wordt ingezoomd op de verschillende aspecten van duurzaam winkelen.

We leren keuzedilemma's op de winkelvloer herkennen, berekenen je persoonlijke voedselvoetafdruk en wisselen met elkaar uit hoe je die kan verlagen. Daarnaast ga je ook zelf actief aan de slag met een boodschappenmand. Tijdens een groepsopdracht analyseren we welke informatie je op de verpakking terugvindt en hoe die kan helpen om te kiezen voor een duurzaam product.

Optioneel bezoek je met de vormingsmedewerker een supermarkt en krijg je ter plekke advies over de aankoop van het meest milieuvriendelijke of sociaal verantwoorde product. Achteraf worden de aangekochte producten tijdens een groepsdiscussie besproken. Een vorming boordevol tips en inspiratie voor een groene en eerlijke boodschappentas. Duurzaam winkelen wordt na deze vorming ineens een stuk gemakkelijker.

  • Duur: 2,5 u (3u met optie winkelbezoek)
  • Aantal deelnemers: max 20 personen
  • Beamer en scherm nodig
  • Geïnteresseerd? Contacteer CVN