Boek-ideeën voor de Boekenbeurs

Boek-ideeën voor de Boekenbeurs

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 31/10/2014
Van 31 oktober tot 11 november kan je op de Boekenbeurs weer een jaarvoorraad romans, non-fictie-werken en praktische gidsen inslaan. Om je op weg te helpen maakten we op onze Pinterest-pagina een selectie van NBV-gentinte boeken die misschien wel kunnen inspireren, doen nadenken of aanzetten tot actie.
boekenbeurs 2014

Van koken tot maatschappijkritiek

'De vrolijke veganist', 'Minder piekeren over geld', 'Kringloopgeluk', 'Tuinieren voor wilde dieren', 'Natuurlijk isoleren'... het is een greep uit de lijst boeken die we verzamelden op onze Pinterest-pagina. Door twee keer te klikken op een boekcover kom je op de website terecht waar je meer info vindt over de auteur en de inhoud. Ken je zelf nog boeken die hier zouden thuishoren? Laat het hieronder weten bij Reacties.

8 november: Workshop Design restaureren, retro pimpen

Tijdens de Themadag Be Original organiseert de Boekenbeurs een DIY-route, waarbij je kan deelnemen aan tal van creatieve workshops, van creatief koken tot meubels upcyclen. Wij zijn vooral benieuwd naar de workshop 'Design restaureren, retro pimpen', waarin restauratie-expert Willem Fouquaert toont hoe je oude meubels een nieuw leven geeft. Lees meer

8 november: Lezing Slim met minder

Kris Peeters, auteur van ‘Weg van mobiliteit’, onderzocht hoe mobiliteit ons weer gelukkig kan maken. Cyriel Kortleven van ‘Mag het iets minder zijn?’ beschrijft hoe bedrijven meer kunnen bereiken door het verminderen van keuzestress. Dirk de Boe, auteur van 'Egoshock', toont hoe je jezelf kan transformeren. Op de Boekeneurs hebben ze een gesprek over de keuzes die je kunt maken om uit de ratrace van onze maatschappij te stappen en er toch perfect in te functioneren. Lees meer

2 en 11 november: Upyclen met Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut van de blog Ma vie en vert signeert haar Boek Art d'Eco op 2 en 11 november. Ze neemt ook enkele kapotte fietsbinnenbanden en oude dassen mee, om samen met de bezoekers accessoires van te knutselen. Stand 308, 2 november van 13u30 tot 16u30 en 11 november van 11u30 tot 13u.

Bekijk onze Boeken-Pinterest-pagina
Lees ook het artikel 10 inspirerende boeken van de Boekenbeurs (uit 2013)

Ook gepost in: Maatschappij & Lifestyle