Vormingsaanbod

Netwerk Bewust Verbruiken biedt verschillende workshops aan voor volwassenen. Alle vormingen zijn gericht op duurzaam en eenvoudig leven: hoe begin je aan het eenvoudige leven (Simplify Life), upcycling, duurzame mode, My Fair Baby, lang leve klein elektro,... Ontdek hier het volledige vormingsaanbod:
vormingen netwerk bewust verbruiken
My Fair Baby workshop in Elzenhof

 

 

WORKSHOP: Simplify Life, hoe begin je eraan?

Ontspulcoach Nele Colle dompelt je onder in de wereld van Simplify Life. Tijdens deze workshop kom je meer te weten over manieren om je leven te vereenvoudigen. Over leven met minder eigen spullen maar minstens evenveel comfort én extra sociaal contact. Wil je graag weten wat autodeelgroepen, voedselteams, samentuinen, geef- of boekenruilkasten, LETSgroepen, Repair Cafés, fietskeukens... zijn? Wil je weten hoe je zelf aan de slag kan gaan met het eenvoudige en duurzame leven? Je komt het allemaal te weten in deze workshop. 

www.simplifylife.be

Workshop Duurzame Mode

Ontwerpster en expert in duurzame mode Annelies Bruneel geeft deze workshop duurzame mode. Annelies ontwerpt en maakt Belgische mode met de hand en met natuurlijke materialen. In deze praktische workshop dompelt ze jou onder in de wereld van duurzame en eerlijke mode: "In deze workshop gooien we onze frustraties en problemen op tafel. Niet om er samen over te zagen en klagen. Je krijgt handvaten aangereikt om de problemen met jouw kleerkast op te lossen. Duurzame mode is geen eenvoudig onderwerp. Door naar je eigen noden en behoeften te kijken, krijg je een rode draad waar je zelfstandig en langdurig mee aan de slag kan", zegt Annelies. Voor deze workshop heb je geen specifieke modekennis nodig.

Workshop My Fair Baby

Tijdens vier afzonderlijke workshops werk je in groep rond eerlijke en duurzame keuzes bij de geboorte, de verzorging en de ontwikkeling van je baby.

Ben je zwanger of net bevallen? Dan sta je op het punt om heel wat aankopen te doen voor je baby. Vanuit verschillende hoeken hoor je wat je allemaal zeker nodig hebt voor een goede opvoeding. Ook babymerken spelen hier op in door een berg zogenaamde must haves aan te bieden. Maar heb je al die spullen wel nodig? Misschien zie je op tegen een hoop afval van wegwerp- luiers en billendoekjes. Of wil je een duurzamere baby-uitzet samenstellen...

De interactieve My Fair Baby-workshop bestaat uit drie luiken: verzorging, voeding en kleding. Organisaties/ mamagroepen/ individuen die een workshop aanvragen, kunnen telkens één of meerdere van deze thema's kiezen om rond te werken.

We starten telkens met algemene info over verschillende duurzame alternatieven. De deelnemers gaan in kleinere groepen dieper in op wat zij hiervan vinden en wisselen ervaringen en verhalen uit. We bekijken enkele tastbare spullen, zoals herbruikbare luiers, herbruikbare billendoekjes, verzorgingsproducten en draagddoeken. Elke workshop sluit af met 'Maak zelf je eigen...'. Hierbij ga je zelf aan de slag of wordt een demo gegeven.

  • Duur: 2 à 3 uur per thema. De verschillende thema's kunnen individueel, na elkaar of verspreid over meerdere weken gegeven worden.
  • Maximum 20 deelnemers
  • Beamer, scherm en internet nodig
  • Geïnteresseerd? Alle aanvragen gebeuren via CVN, het Centrum voor Milieu- en Natuureducatie. Contacteer CVN
  • www.myfairbaby.be

 

WORKSHOP: Upcycling

Je gaat samen met een ervaren houtbewerker aan de slag en op het einde van de workshop keer je huiswaarts met een origineel stuk onder de arm

Geef een tweede leven aan meubelen en/ of recupmaterialen en maak zo je eigen stoel, bank of vogelkastje. Je gaat samen met een ervaren houtbewerker aan de slag en op het einde van de workshop keer je huiswaarts met een origineel stuk onder de arm. Er is keuze tussen vier verschillende workshops: Maak je eigen bank uit pallethout * Maak een vogelkastje uit pallethout. * Maak een insectenhotel uit recupmateriaal. * Pimp of herstel je (kapotte) stoel. Je voorziet in overleg met de lesgever de grondstoffen en het nodige gereedschap.

Workshops Simplify Life

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen van een duurzaam en eenvoudig leven in kijker. Simplify Life organiseert  workshops rond samenhuizen, autodelen, je huis ontspullen, het opstarten van buurtinitatieven,... Proef hier van ons aanbod workshops en trajecten:

 

Workshop Lang leve klein elektro

Netwerk Bewust Verbruiken en KVLV organiseren de workshop Lang Leve Klein Elektro. Daarin leer je hoe kleine elektronische apparaten te herstellen en onderhouden.