Vormingsaanbod

Netwerk Bewust Verbruiken biedt verschillende workshops aan voor volwassenen. Alle vormingen zijn gericht op duurzaam en eenvoudig leven: upcycling, My Fair Baby, lang leven klein elektro,... Ontdek hier het volledige vormingsaanbod:
vormingen netwerk bewust verbruiken
My Fair Baby workshop in Elzenhof

 

 

VORMING: My Fair Baby

Tijdens vier afzonderlijke workshops werk je in groep rond eerlijke en duurzame keuzes bij de geboorte, de verzorging en de ontwikkeling van je baby.

Ben je zwanger of net bevallen? Dan sta je op het punt om heel wat aankopen te doen voor je baby. Vanuit verschillende hoeken hoor je wat je allemaal zeker nodig hebt voor een goede opvoeding. Ook babymerken spelen hier op in door een berg zogenaamde must haves aan te bieden. Maar heb je al die spullen wel nodig? Misschien zie je op tegen een hoop afval van wegwerp- luiers en billendoekjes. Of wil je een duurzamere baby-uitzet samenstellen...

De interactieve My Fair Baby-workshop bestaat uit drie luiken: verzorging, voeding en kleding. Organisaties/ mamagroepen/ individuen die een workshop aanvragen, kunnen telkens één of meerdere van deze thema's kiezen om rond te werken.

We starten telkens met algemene info over verschillende duurzame alternatieven. De deelnemers gaan in kleinere groepen dieper in op wat zij hiervan vinden en wisselen ervaringen en verhalen uit. We bekijken enkele tastbare spullen, zoals herbruikbare luiers, herbruikbare billendoekjes, verzorgingsproducten en draagddoeken. Elke workshop sluit af met 'Maak zelf je eigen...'. Hierbij ga je zelf aan de slag of wordt een demo gegeven.

  • Duur: 2 à 3 uur per thema. De verschillende thema's kunnen individueel, na elkaar of verspreid over meerdere weken gegeven worden.
  • Maximum 20 deelnemers
  • Beamer, scherm en internet nodig
  • Geïnteresseerd? Alle aanvragen gebeuren via CVN, het Centrum voor Milieu- en Natuureducatie. Contacteer CVN
  • www.myfairbaby.be

 

WORKSHOP: Upcycling

Je gaat samen met een ervaren houtbewerker aan de slag en op het einde van de workshop keer je huiswaarts met een origineel stuk onder de arm

Geef een tweede leven aan meubelen en/ of recupmaterialen en maak zo je eigen stoel, bank of vogelkastje. Je gaat samen met een ervaren houtbewerker aan de slag en op het einde van de workshop keer je huiswaarts met een origineel stuk onder de arm. Er is keuze tussen vier verschillende workshops: Maak je eigen bank uit pallethout * Maak een vogelkastje uit pallethout. * Maak een insectenhotel uit recupmateriaal. * Pimp of herstel je (kapotte) stoel. Je voorziet in overleg met de lesgever de grondstoffen en het nodige gereedschap.

 

WORKSHOP: Simplify Life, hoe begin je eraan?

Een workshop vol tips over leven met minder eigen spullen maar minstens evenveel comfort én extra sociaal contact.

Tijdens deze workshop kom je meer te weten over manieren om je leven te vereenvoudigen. Over leven met minder eigen spullen maar minstens evenveel comfort én extra sociaal contact. Wil je graag weten wat autodeelgroepen, voedselteams, samentuinen, geef- of boekenruilkasten, LETSgroepen, Repair Cafés, fietskeukens... zijn? Wil je graag weten welke initiatieven er bestaan in je buurt en eraan deelnemen? Of hoe je ze zelf opstart? Je komt het allemaal te weten. Erna kan je als (buurt)vereniging beslissen om al dan niet in een vervolgtraject te stappen.

  • Duur: ongeveer 2,5 uur
  • Minimum 7 en maximum 20 deelnemers
  • Prijs: 120 euro, exclusief transport- en materiaalkosten. Geef een seintje als de prijs een probleem vormt.
  • Aanvragen via info@bewustverbruiken.be of 02/894 46 16
  • www.simplifylife.be

 

Workshops Simplify Life

Met het project Simplify Life zet Netwerk Bewust Verbruiken de voordelen van een duurzaam en eenvoudig leven in kijker. Simplify Life organiseert  workshops rond samenhuizen, autodelen, je huis ontspullen, het opstarten van buurtinitatieven,... Proef hier van ons aanbod workshops en trajecten:

 

Workshop Lang leve klein elektro

Netwerk Bewust Verbruiken en KVLV organiseren de workshop Lang Leve Klein Elektro. Daarin leer je hoe kleine elektronische apparaten te herstellen en onderhouden.