MAAKBAAR zoekt duurzame ontwerpers

MAAKBAAR zoekt duurzame ontwerpers

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 05/07/2017
Designers, ondernemingen en ontwerp-opleidingen spelen een belangrijke rol in het streven naar een duurzame wereld. MAAKBAAR ondersteunt hen in de zoektocht naar duurzame ontwerpen. ​​Ben jij ontwerper? Stel je kandidaat en misschien eindigt jouw product of dienst wel op de designbeurs in Milaan, in het Design museum in Gent of op de designbeurs Casa Cor in Lima.
© Bos+

BOS+, Flanders DC, de OVAM en Design museum Gent dromen van een meer duurzame designsector. Met het project MAAKBAAR ondersteunen ze ontwerpers om die te realiseren. Op de nieuwe website www.duurzaamdesign.be vinden designers, ondernemers en wetenschappers uitdagingen om samen rond te werken. De centrale vraag luidt: wat kan een ontwerper leren van het bos? Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag kandidaat stellen. De sterkste resultaten worden beloond met een plaats in Design museum Gent, de designweek in Milaan en de designbeurs Casa Cor in Lima.

Heb je een idee voor een duurzaam product of een duurzame dienst die je wil uitwerken? Stel je kandidaat!

Voor ontwerpers

Met MAAKBAAR willen we ontwerpers en ondernemers matchen om duurzame producten en diensten te realiseren. Ben je een jonge ontwerper en wil je aan de slag gaan met een van de Maakbaar-uitdagingen? Heb je een idee voor een duurzaam product of een duurzame dienst die je wil uitwerken? BOS+ en Flanders DC begeleiden jou hierbij. We gaan samen op zoek naar de juiste onderneming om jouw idee te realiseren. We helpen je om goede afspraken te maken en om een win-win situatie te creëren.

​En misschien eindigt jouw product of dienst wel op de designbeurs in Milaan, in het Design museum in Gent of op de designbeurs Casa Cor in Lima.

Stel je kandidaat

Alle info en uitdagingen zijn terug te vinden op www.duurzaamdesign.be. Ontwerpers worden uitgenodigd zich kandidaat te stellen tot en met 31 augustus.

BOS+ is een organisatie die zich inzet voor bosbehoud, meer bos en beter bos in Vlaanderen en de wereld. Het project Maakbaar kwam tot stand met steun van de Vlaamse regering dienst Buitenlandse Zaken, de Directie-Generaal Ontwikkelingshulp en de Nationale Loterij.