Steun ons

Netwerk Bewust Verbruiken inspireert en activeert mensen tot een eenvoudige en duurzame levensstijl. Die stelt de waarde van bezit en de nood aan nieuwe aankopen in vraag. Onze activiteiten stimuleren het hergebruik, herstel en delen van spullen. Interesse om onze werking financieel te steunen? Hieronder lees je welke projecten jouw hulp kunnen gebruiken.

 

Steun de Babytheek - bibliotheek voor babyspullen

De Babytheek kan jouw hulp goed gebruiken! Een Babytheek kan de afvalberg helpen verminderen en elk jong gezin, ook een gezin met beperkte financiële mogelijkheden, toegang geven tot babyspullen. Onze droom is: Babytheken op zoveel mogelijk locaties in België. Elke bijdrage is welkom. Met jouw gift kunnen we kwaliteitsvolle (tweedehands)spullen aankopen voor de bestaande Babytheken, nieuwe Babytheken helpen opstarten en een goed draaiend reservatie- en uitleensysteem voorzien. 

  • IBAN: BE56 5230 8028 8288 / BIC: TRIOBEBB met als vermelding 'Gift Babytheek'
  • Giften aan onze organisatie zijn fiscaal aftrekbaar. Via je belastingaangifte krijg je 45% van je gift terug, als die op jaarbasis minstens 40 euro bedraagt. Daarvoor krijg je een fiscaal attest in de maand maart van het jaar volgend op je gift 

 

Steun Op Wielekes - deelsysteem voor kinderfietsen

Koop je geen nieuwe fiets voor je kind omdat het dat fietsje zo snel ontgroeit? Staat je gang of berging vol fietsjes tot het volgende kindje erop kan rijden? Het fietsdeelsysteem Op Wielekes biedt een oplossing. Op Wielekes promoot fietsen bij (en met) kinderen tussen 2 en 12 jaar. Het project maakt kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk door middel van een deelsysteem. Jonge gezinnen die lid zijn van Op Wielekes kunnen er steeds fietsjes op maat van hun kinderen vinden. Je vindt (nu of binnenkort) een Op Wielekes depot in Aalst, Aalter, Deinze, Gent, Hasselt, Laarne, Lede, Lier, Lochristi, Lummen, Merelbeke Flora, Schoten-Wijnegem, Sint-Niklaas, Tongeren, Zemst, Zoersel-Malle-Schilde-Zandhoven. Met jouw steun kunnen we dat deelsysteem voor kinderfietsen verder ontwikkelen en nog meer verspreiden in Vlaanderen!

  • IBAN: BE56 5230 8028 8288 / BIC: TRIOBEBB met als vermelding 'Gift Op Wielekes'
  • Giften aan onze organisatie zijn fiscaal aftrekbaar. Via je belastingaangifte krijg je 45% van je gift terug, als die op jaarbasis minstens 40 euro bedraagt. Daarvoor krijg je een fiscaal attest in de maand maart van het jaar volgend op je gift 

 

Steun Repair & Share - circulaire economie

Om de reparatiesector in Vlaanderen een boost te geven, richtten we de vzw Repair&Share op. Repair&Share vergroot de zichtbaarheid en kracht van de deel- en repareersector, ondersteunt burgerinitiatieven rond delen en repareren, biedt advies en begeleiding aan overheden die meer willen inzetten op hergebruik en herstel en faciliteert de begeleiding van bedrijven in de deel- en reparatiesector. Meer info vind je op www.repairshare.be. Door Repair&Share te steunen, geef je een boost aan sociaal inclusieve circulaire initiatieven. 

  • IBAN: BE12 5230 8095 7992 / BIC: TRIOBEBB met als vermelding 'Gift Repair&Share' 
  • Giften aan onze organisatie zijn momenteel nog niet fiscaal aftrekbaar 

 

Steun ons via de NewB Card

Betaal met de NewB Card 'GoodPay' en duidt Netwerk Bewust Verbruiken aan als begunstigde van de Good Gift. Met iedere betaling steun je gratis een eigen gekozen goede doel. Per betaling met de NewB Card wordt 5 eurocent geschonken aan één van de A-coöperanten, waaronder Netwerk Bewust Verbruiken. Als kaarthouder beslis je welke organisatie je voorkeur geniet.