Steun ons

Netwerk Bewust Verbruiken inspireert en activeert mensen tot een eenvoudige en duurzame levensstijl. Die stelt de waarde van bezit en de nood aan nieuwe aankopen in vraag. Onze activiteiten stimuleren het hergebruik, herstel en delen van spullen. Interesse om onze werking financieel te steunen? Hieronder lees je welke projecten jouw hulp kunnen gebruiken.

 

Wat doet Netwerk Bewust Verbruiken?

Netwerk Bewust Verbruiken inspireert en activeert mensen tot een eenvoudige en duurzame levensstijl. Die stelt de waarde van bezit en de nood aan nieuwe aankopen in vraag. Onze activiteiten stimuleren het hergebruik, herstel en delen van spullen. Ze focussen op welzijn in plaats van welvaart en maken een sociale en ecologische samenleving toegankelijker. Als netwerk zetten we groepen en burgers in beweging. We verbinden organisaties en individuen in vernieuwende samenwerkingsinitiatieven. Daarnaast dagen we de publieke opinie uit om samen ons waardepatroon te oriënteren naar wat gelukkig maakt. Wij stimuleren samenwerking en informatie-uitwisseling tussen onze verschillende lidorganisaties.

Ontdek hier onze huidige en afgelopen projecten, en ons beleidsplan voor de periode 2016-2020. Wil je graag meer informatie over onze werking? Neem contact op met info@bewustverbruiken.be of via 02 894 46 15.

 

Doe een gift

Dankzij jouw steun kunnen onze projecten en missie nog beter uitvoeren. Bekijk hieronder welke concrete projecten je kan ondersteunen:

Steun de Babytheek - bibliotheek voor babyspullen

De Babytheek kan jouw hulp goed gebruiken! Een Babytheek kan de afvalberg helpen verminderen en een jong gezin met financiële moeilijkheden een alternatief bieden. Onze droom: Babytheken op zoveel mogelijk locaties in België. Alle bijdrage is welkom. Met jouw bijdrage kunnen we (tweedehands)spullen aankopen voor de bestaande Babytheken, nieuwe Babytheken helpen inrichten en het online uitleensysteem betalen.

  • IBAN: BE56 5230 8028 8288 / BIC: TRIOBEBB met als vermelding 'Gift Babytheek'
  • Opgelet: giften aan onze organisatie zijn fiscaal aftrekbaar. Via je belastingaangifte krijg je 60% (tot eind 2020) van je gift terug, als die op jaarbasis minstens 40 euro bedraagt. Daarvoor krijg je een fiscaal attest in de maand maart van het jaar volgend op je gift.

 

Steun Op Wielekes - deelsysteem voor kinderfietsen

Koopt u geen nieuwe fiets voor uw kind omdat het er toch te snel uitgroeit? Staat uw gang vol met fietsjes in afwachting tot het volgende kind erop kan rijden? Het fietsdeelsysteem Op Wielekes biedt een oplossing. Op Wielekes promoot fietsen bij (en met) kinderen tussen 2 en 12 jaar. Het project maakt kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk door middel van een deelsysteem. Jonge gezinnen die lid zijn van Op Wielekes kunnen een kinderfiets gebruiken. Leden van Op Wielekes groeien mee met het aanbod. Naarmate hun kinderen groter worden, gebruiken ze wat ze op dat moment nodig hebben. Momenteel bevindt er zich al een depot in Ledeberg (Gent), Merelbeke, Lier, Hasselt, Aalst, Lochristi en Deinze. Met jouw steun kunnen we dit deelsysteem voor kinderfietsen nog meer verspreiden in Vlaanderen!

  • IBAN: BE56 5230 8028 8288 / BIC: TRIOBEBB met als vermelding 'Gift Op Wielekes'
  • Opgelet: giften aan onze organisatie zijn fiscaal aftrekbaar. Via je belastingaangifte krijg je 60% (tot eind 2020) van je gift terug, als die op jaarbasis minstens 40 euro bedraagt. Daarvoor krijg je een fiscaal attest in de maand maart van het jaar volgend op je gift.

Steun Repair & Share - circulaire economie

Onlangs richtten we de vzw Repair & Share op. Repair & Share wil  toegang tot kwalitatieve, herstelbare en lang levende producten makkelijker maken. We tonen hoe je kan delen en repareren, hoe toegang belangrijker is dan bezit en we willen de barrières wegwerken die op dit vlak nog bestaan. We stimuleren een evolutie van consument naar gebruiker en van producent naar aanbieder. We wijzen ook de producenten en bedrijven op de voordelen van deze evolutie en ondersteunen initiatieven die hierin een voortrekkersrol spelen. Meer info vind je op www.repairshare.be. Door Repair & Share te steunen, geef je een boost aan sociaal inclusieve circulaire initiatieven.

  • IBAN: BE12 5230 8095 7992 / BIC: TRIOBEBB met als vermelding 'Gift Repair & Share'
  • Opgelet: giften aan onze organisatie zijn momenteel nog niet fiscaal aftrekbaar.

Steun ons via de NewB Card

Betaal met de NewB Card 'GoodPay' en duidt Netwerk Bewust Verbruiken aan als begunstigde van de Good Gift. Met iedere betaling steun je gratis een eigen gekozen goede doel. Per betaling met de NewB Card wordt 5 eurocent geschonken aan één van de A-coöperanten, waaronder Netwerk Bewust Verbruiken. Als kaarthouder beslis je welke organisatie je voorkeur geniet.