Hier koop je eerlijke kledij in Gent

Hier koop je eerlijke kledij in Gent

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 19/12/2017
Wil je ook graag eerlijke kledij dragen? Kledij dat gemaakt is uit natuurlijke materialen in plaats van chemische stoffen, én waarvoor de arbeiders een eerlijk loon krijgen? Het is nog steeds een uitdaging om die eerlijke kledij te vinden. Bij deze Gentse adresjes kan je alvast terecht:

1. Super Goods Gent

Bij Supergoods vind je ecologische en in eerlijke omstandigheden geproduceerde kledij en andere producten. De winkel wil tonen dat ecodesign en fair fashion niet langer iets exotisch zijn. Integendeel, ecodesign is cool en mensen die duurzame keuzes maken wat betreft de inhoud van hun kleerkast kunnen zich vandaag de dag ook gewoon heel mooi en hip kleden, en zich bovendien beter voelen in onze kleren of met onze spullen. 

Brabantdam 56 B, B-9000 Gent
https://www.supergoods.be/

2. Visitrice

Nog een nieuwkomer in Gent is Visitrice. Met hun slogan ‘Green is the new black’ bieden ze een mooi aanbod hippe kledij aan. De verkochte merken worden zorgvuldig uitgekozen, want de kledij moet duurzaam, vegan en ‘sweatshop-vrij’ zijn.

Kortrijksepoortstraat 7 in Gent.
http://www.visitrice.be/

3. Fair Eco Fashion

Bij Fair Eco Fashion vind je kledij voor wie duurzaam, bewust én modieus wil zijn. Alle kledij wordt gemaakt met respect voor mens en milieu.

Mageleinstraat 11 in Gent
http://www.fairecofashion.com/

4. Think Twice

Bij Think Twice kan je terecht voor tweedehandskledij. De winkels zijn ondertussen al ruim verspreid in België. Elke maand brengt de winkel een nieuw aanbod. De laatste week van de maand kan je aankopen doen aan grote kortingen, want dan tellen ze af van -50% naar de laatste stuks voor 1€.

Nederkouter 118 in Gent
Ajuinlei 15A in Gent
http://thinktwice-secondhand.be/

5. Kringloopwinkel

Ook bij de kringloopwinkels in Gent kan je mooie stukken op de kop tikken. Ga snuisteren in de verschillende kringloopwinkels naar jouw pareltje. Steun de kringloopwinkels en geef tweedehandsproducten een nieuw leven.

Vlaamsekaai 10 in Gent
Kortrijksepoortstraat 44 in Gent
Clementinalaan 189 in Gent
Haspelstraat 49

6. MARMOD

Bij deze verborgen parel vind je exclusieve gerecycleerde kledij. Bovendien kan je er ook een drankje drinken in de gezellige bar en genieten van lokale kunst.
Brabantdam 136 in Gent

http://marmodshop.tumblr.com/

7. Happy Kiddo

Kledij hoef je niet steeds te kopen. Baby’s en kinderen groeien namelijk heel snel uit hun kleertjes. Het kan dan handiger zijn om deze kledij te lenen, en terug te brengen als ze te klein zijn. Happy Kiddo is een uniek kledingabonnement voor boefjes van 0 tot 3 jaar die veel te snel uit hun kleren groeien. Voor een vast maandelijks bedrag kies je online een aantal kledingstukken uit het aanbod. Op het einde van de maand kan je de outfits inruilen voor andere. 

http://happykiddo.be/

8. Kiddybips

Kiddybips is een ecologische geboortewinkel met een ruim assortiment artikelen gaande van verschillende luiersystemen (ook voor jeugd en volwassenen), draagdoeken, natuurlijke verzorgingsproducten, ecologische knuffels, houten speelgoed, hippe biokleding, outdoor kledij, wol/zijde ondergoed, warme wollen sokken, lederen pantoffels en eerste stapschoentjes...

Dampoortstraat 23, in Gent
http://www.kiddybips.be/nl

9. Mieke Shop

Mode voor vrouwen, met een sterke nadruk op fair fashion en duurzaamheid. 

Burgstraat 87 in Gent
http://www.mieke.tv/

10. La Fille d'O

Het Belgische lingeriemerk La Fille d'O maakt comfortabele en vernieuwende lingerie en swimwear. De lingerie van de Gentse ontwerpster Murielle Scherre wordt in België gemaakt en is ethisch verantwoord.

Burgstraat 21 in Gent
http://www.lafilledo.com/

11. Oxfam Solidariteit

Op zoek naar een nieuwe jurk voor zomerse dagen of een warme muts om de winter te doorstaan? Bij Oxfam Solidariteit koop je eerlijke kledij. Hier kun je naast brocante, tweedehandsboeken en -computers ook tweedehandskledij kopen.

Steendam 73 in Gent
http://www.oxfamsol.be/

12. Just Hazel

De webshop Just Hazel is het werk van Siel, Fien en Nina: 3 vrouwen met een missie! Ze selecteren mooie merken die niet enkel hun consumenten maar ook hun producenten belangrijk vinden. Een leefbaar loon en goede werkomstandigheden voor iedereen, dat is een must. Je vindt er kwalitatieve, milieuvriendelijke, mooie en tijdloze stukken.
http://justhazel.be/

 

Gent Fair Trade maakte een inspiratiegids over eerlijke mode, met alle nuttige adresjes in Gent. Hierin vind je info over producten, welke winkels deze aanbieden én meer info over eerlijke mode.

 

Lees ook: