NIEUWSBRIEF Netwerk Repair Cafés Vlaanderen (sept. 2017)

NIEUWSBRIEF Netwerk Repair Cafés Vlaanderen (sept. 2017)

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 11/09/2017
Beste Repair Café-vrijwilliger en sympathisant. In deze maandelijkse nieuwsbrief voor Repair Café-vrijwilligers vind je onze activiteiten voor dit najaar. Netwerk Bewust Verbruiken organiseert een infosessie over 'hoe schrijf je een subsidiedossier' voor Repair Cafés en nodigt je van harte uit op de derde Vlaamse Trefdag voor Repair Cafés. Tot dan!
Nieuwsbrief Netwerk Repair Cafés Vlaanderen

INFOSESSIE - Hoe schrijf ik een subsidiedossier voor mijn Repair Café?

Netwerk Bewust Verbruiken houdt je graag op de hoogte van aankomende projectoproepen die interessant zijn voor jouw Repair Café. Je vindt de lopende oproepen voor lokale buurten of groepen op onze pagina wijrepareren.be. Is jullie Repair Café geïnteresseerd om een voorstel te schrijven voor een projectoproep? Op woensdag 11 oktober houden we een infosessie om je op weg te helpen: hoe zet je een dossier in elkaar - hoe voldoe je aan de criteria - welke schrijftips maken je dossier overtuigend - ...

Geïnteresseerd om naar deze infosessie te komen? Schrijf je in via deze link voor 30 september.

  • Datum: woensdag 11 oktober 2017
  • Uur: 19u-21u (om 18u30 ontvangst met broodjes)
  • ​Locatie: Mundo B (Edinburgstraat 26 in Brussel)
     

TREFDAG - Schrijf je in voor de Repair Café Trefdag 2017

Zaterdag 18 november is het zover! Dan vindt de derde trefdag voor Vlaamse Repair Cafés plaats in Gent. Op deze dag wordt de oude stadsbib van Gent (NEST) ondergedompeld in een repareerwereld. Je kan er 1) deelnemen aan de Trefdag voor Repair Café-vrijwilligers (dit is enkel voor Repair Café-vrijwilligers die ingeschreven zijn), en 2) het Repair & Share Fest bezoeken (dit is een publiek event voor iedereen). Breng dus gerust je hele familie mee, er is voor iedereen iets te doen!

Geef het programma mee vorm!

Op de Trefdag kan je netwerken met andere Repair Café-vrijwilligers tijdens een walking dinner, doe je inspiratie op aan thematafels (rond o.a. verzekering, sociale media, subsidies) en kan je luisteren naar inhoudelijke sessies (door o.a. Tournevie en IFixit). Het volledige programma volgt, maar ook jij kan deze mee vorm geven!

Schrijf je HIER in voor de Trefdag
Heb jij nog een idee voor een leuke workshop op de Trefdag? Laat het ons hier weten!

Praktische info Trefdag

  • Datum: zaterdag 18 november 2017
  • Uur: 12u tot 18u (Het Repair & Share Fest begint al om 10u)
  • ​Locatie: NEST (oude stadsbibliotheek) Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent

REPAIR CAFE XXL - Doe mee!

Ben jij (of ken jij) een handige Harry of Harriette die graag wil meedoen aan een XXL Repair Café? Wij zijn nog op zoek naar verschillende reparateurs die kapotte spullen willen redden tijdens het Repair & Share Fest, op 18 november (10-13u) in Gent (Nest). Geïnteresseerd om mee te repareren op dit Repair Café XXL? Geef dan een seintje aan inez@bewustverbruiken.be. We zijn nog op zoek naar reparateurs voor fietsen - klein elektro - kledij - ... Bedankt!

 

Ontvang jij ook graag de nieuwsbrieven voor het Netwerk Repair Cafés Vlaanderen? Stuur een mailtje naar sofie@bewustverbruiken.be en je ontvangt binnenkort de nieuwsbrief in jouw inbox.