Too Good To Go, nieuwe app tegen voedselverspilling

Too Good To Go, nieuwe app tegen voedselverspilling

Netwerk Bewust Verbruiken vzw
geschreven door Netwerk Bewust Verbruiken vzwlaatst aangepast op 28/03/2018
Voedselverspilling tegengaan met een app? Dat kan vanaf nu met Too Good To Go. Sinds kort is de app tegen voedselverspilling actief in Gent en Antwerpen, en binnenkort ook in Mechelen, Leuven en andere steden in België. Download de app, kijk welke winkels en restaurants in jouw buurt voedseloverschotten hebben, en ga het de dag zelf nog ophalen!
© Too Good To Go

Eat well, save the planet, save money. Dat is de slagzin van Too Good To Go, de eenvoudige en duurzame app die samen met ondernemers en haar consumenten voedselverspilling de wereld uit wil helpen. Ieder jaar wordt een derde van het geproduceerde voedsel verspild en de missie van Too Good To Go is daar zo snel en goed mogelijk iets aan te veranderen. 

Too Good To Go in België

Op 1 maart ging Too Good To Go live in Gent en vanaf vandaag, 22 maart, is de app ook beschikbaar in Antwerpen. Eind maart plant Too Good To Go ook Mechelen en Leuven in te wijden in deze voedselrevolutie! Niet veel later zullen onder andere Brugge, Kortrijk, Hasselt en andere steden in België volgen. Momenteel zijn er in Gent en Antwerpen alleen reeds meer dan 80 handelaars lid van deze voedselrevolutie, waaronder namen als Exki, Basic Italian, Bavet, Greenway, The Foodmaker en tal van andere hippe zaken. Net als het aantal aangesloten partners breidt het team achter Too Good To Go in snel tempo uit en blijven ze hard werken om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk maaltijden te redden van de vuilnisbak.

Eat well, save the planet, save money. Too Good To Go is de eenvoudige en duurzame app die samen met ondernemers en haar consumenten voedselverspilling de wereld uit wil helpen

Hoe werkt de app?

Het succes achter Too Good To Go bestaat uit eenvoud, wat de app voor zowel handelaars als voor de consument zo aantrekkelijk maakt. Deze laatste vindt bij het openen van de Too Good To Go-app op basis van zijn of haar locatie zaken in de buurt die overtollige maaltijden of voedseloverschotten aanbieden. De consument plaatst de bestelling, betaalt en haalt zijn of haar geredde portie op in de betreffende zaak. Wat er in zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Daardoor blijft iedere bestelling een heerlijke verrassing. Lokale handelaars zelf kunnen zich volledig risicovrij en op een heel eenvoudige manier aansluiten bij Too Good To Go, om de stap naar het weggooien van overgebleven voedsel nog kleiner te maken. Win-win voor zowel consument, producent, als voor het klimaat. Het groeiende aantal partners en de meer dan 20 000 downloads bewijzen hoe makkelijk het is om als individu je steentje bij te dragen tegen voedselverspilling!

Ook op andere manieren wil Too Good To Go op een duurzame manier tewerk gaan. Zo moedigen ze de consument aan om zelf eigen opbergdoosjes mee te brengen naar de zaak. Op die manier wordt er geen extra afval gecreëerd. Binnenkort komen er meer verrassingen aan, die het voor de consument nog makkelijker maken om om een duurzame manier zijn of haar bestellingen op te halen.

Download de app

Benieuwd, wil je graag deel uitmaken van de Too Good To Go-community? Download de gratis app ‘Too Good To Go’ via de App Store of via Google Play. Je kan Too Good To Go ook terugvinden via www.toogoodtogo.be en op alle sociale media. Heb je vragen, wil je graag wat meer informatie of heb je interesse in ons concept? Wil je je graag engageren als partner? Stuur dan zeker een mailtje naar info@toogoodtogo.be, bel naar + 32 486 62 11 21 of registreer je via de website van Too Good To Go.

© Too Good To Go