Gebruik je ecocheques voor al je aankopen in de Biogarantie-winkel

Gebruik je ecocheques voor al je aankopen in de Biogarantie-winkel

Bio Mijn Natuur
geschreven door Bio Mijn Natuurlaatst aangepast op 05/09/2017
Je ecocheques kan je al geruime tijd in de biowinkel gebruiken om biologische voedingsproducten te kopen. Goed nieuws: om het gebruik te vereenvoudigen worden de cheques vanaf nu ook aanvaard voor al je aankopen in een Biogarantiewinkel.
Het Biogarantielogo wijst je de weg

Als je in de privésector werkt, is het mogelijk dat je van je werkgever ecocheques krijgt. Met die ecocheques kun je uitsluitend ecologische producten en diensten betalen. Zo stimuleren de cheques je om duurzame producten aan te kopen.

Deze producten moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vind je het lastig om uit te vissen wat je wel of niet met de cheques mag aankopen? Dan is er goed nieuws: om het gebruik iets te vereenvoudigen worden nu ook alle aankopen in een Biogarantie-winkel aanvaard.

Wat is een Biogarantie-winkel?

Een winkel met het keurmerk Biogarantie garandeert je een groot assortiment voeding (min. 70% van het volledig aanbod), waarvan minstens 80% biologisch gecertificeerde producten zijn. Ook krijg je als klant de garantie dat onverpakte producten biologisch zijn. Bovendien is het assortiment brood, groenten en fruit, vlees en vleesvervangers, zuivel en eieren, versbereide gerechten volledig bio in iedere Biogarantie-winkel. Daar bovenop besteden Biogarantie-winkels extra aandacht aan een eerlijke prijs, zorg voor water, energie, biodiversiteit, transport, verpakking en afval.

Met je ecocheques kun je dus niet alleen alle biologische producten met het EU-biologo kopen, en alle producten met het Biogarantie-label maar ook sowieso alle producten in een Biogarantie-winkel.

Vind een Biogarantie-winkel in jouw buurt

Meer info